Τσίπρας για Noor 1: «Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι»

Ο πρωθυπουργός έκανε ειδική μνεία στην πολύκροτη υπόθεση του «ναρκόπλοιου» Noor 1, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για μία άθλια υπόθεση με δύο τόνους ηρωίνης και μυστηριώδεις θανάτους πολλών κρίσιμων μαρτύρων....
Η κυβέρνηση στο πλαίσιο των συνταγματικών της αρμοδιοτήτων και της δικαιοκρατίας θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε η δικαιοσύνη να αφεθεί απερίσπαστη να εξετάσει όλες τις υποθέσεις, ο ελληνικός λαός να μάθει και οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν».

Εν τω μεταξύ, ανοιχτό το ενδεχόμενο η Νέα Δημοκρατία να καταθέσει πρόταση μομφής για τις φερόμενες τηλεφωνικές επικοινωνίες του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Ευθύμιο Γιαννουσάκη, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση του Noor 1, άφησε ο αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ: «Οι προτάσεις μομφής δεν ανακοινώνονται στο ραδιόφωνο, αλλά κατατίθενται στη Βουλή. Ωστόσο, δεν νοείται να μιλά εν ενεργεία υπουργός με ισοβίτη. Αν ο κ. Καμμένος παραδεχτεί ότι έχει μιλήσει με τον Γιανουσσάκη οι αρμόδιες αρχές θα πρέπει να ασχοληθούν άμεσα, γιατί θα πρόκειται για κατάφορη παράβαση των νόμων. Αν πάλι ο υπουργός Άμυνας ισχυριστεί ότι δεν επικοινώνησε με τον ισοβίτη αλλά αργότερα αποδειχτεί ότι έλεγε ψέματα, τότε θα πρέπει να ψάξει τρύπα να κρυφτεί. Εκτιμώ ότι ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποχρεωθούν να καλύψουν τον υπουργό Άμυνας. Όμως, αν στο τέλος αποδειχτεί ότι ο κ. Καμμένος έχει διαπράξει παρανομία, τότε ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι υπόλογος στη Δικαιοσύνη για συγκάλυψη. Πάντως, έχω εντυπωσιαστεί από τη σπουδή που έχει επιδείξει ο κ. Κοντονής στην υπεράσπιση του κ. Καμμένου. Να είναι πιο προσεκτικός ο υπουργός Δικαιοσύνης από εδώ και μπρος. Νομίζω ότι αυτή η υπόθεση δεν θα καταλήξει καλά για τον κ. Καμμένο. Είναι τόσο μεγάλες οι αποκαλύψεις και τόσο συγκλονιστικά αυτά που ακούμε που δημιούργησαν αναμφίβολα μεγάλα πολιτικά γεγονότα».