Μητσοτάκης στη FAZ: Η διαφορά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι εμείς τα πιστεύουμε τα μέτρα

0
Στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης, για το οποίο δεσμεύτηκε η κυβέρνηση το 2015 και το οποίο περιλαμβάνει συγκεκριμένα προαπαιτούμενα, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Τα περισσότερα προαπαιτούμενα αφορούν σε δομικές μεταρρυθμίσεις....
Όταν μιλάμε για τέτοιες μεταρρυθμίσεις, κυρίως αναφερόμαστε σε αλλαγές που καθιστούν πιο φιλελεύθερη την οικονομία, προάγουν τον ανταγωνισμό, μειώνουν το γραφειοκρατικό βάρος και βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού. Μιλάμε δηλαδή για μια φιλελεύθερη ατζέντα», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Και ο πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε: «Η μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι εμείς πιστεύουμε σε αυτή την ατζέντα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις. Εμείς στοχεύουμε να εφαρμόσουμε βαθιές τομές και σημαντικές μεταρρυθμίσεις πέρα και πάνω από το πρόγραμμα. Με τον τρόπο αυτό, θα πείσουμε τους δανειστές ότι είμαστε αξιόπιστοι», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης για να καταλήξει: «Πιστεύουμε στη μεταρρυθμιστική μας ατζέντα και πιστεύουμε ότι η εφαρμογή της είναι προς όφελος της Ελλάδας. Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να ταυτιστεί με τη μεταρρυθμιστική ατζέντα και για αυτό έχουμε υποχώρηση και πισωγύρισμα σε πολλούς τομείς».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων στη χώρα που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και στους στόχους για βραχυπρόθεσμα πλεονάσματα στο 3,5%, τους οποίους χαρακτήρισε «πολύ υψηλούς». Υπογράμμισε πάντως ότι η  Ελλάδα μπορεί να πετύχει ανάπτυξη 4% «για τουλάχιστον τρία χρόνια στη σειρά».

stavroslygeros.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)