Citigroup: Η λύση Λαγκάρντ προετοιμάζει το έδαφος για νέο μνημόνιο

0
Το έδαφος για νέο μνημόνιο για την Ελλάδα μετά το 2018, προετοιμάζει η συμβιβαστική λύση Λαγκάρντ, εκτιμούν οι αναλυτές της Citigroup.

Σχολιάζοντας την άποψη την οποία διατύπωσε δημόσια η επικεφαλής του ΔΝΤ μέσω της Handelsblatt, οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας εκτιμούν πως ναι μεν η νέα θέση του Ταμείου θα άρει το αδιέξοδο στην εκταμίευση της επόμενης δόσης...
, την ίδια ώρα όμως θα αφήσει την ίδια έλλειψη σαφήνειας σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους και, συνεπώς, σχετικά με την πιθανή ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο QE της ΕΚΤ.

Μια τέτοια εξέλιξη, όπως εκτιμούν, μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες η Ελλάδα να καταφέρει να βγει στις αγορές πριν από τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος χρηματοδότησης, αυξάνοντας παράλληλα τις πιθανότητες για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης.

Υπενθυμίζεται ότι η Λαγκάρντ στην συνέντευξή της, αφενός προτείνει να παραμείνει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά χωρίς χρήματα μέχρι οι Ευρωπαίοι να διευκρινίσουν τα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους για το οποίο το Ταμείο εκτιμά ότι δεν είναι βιώσιμο. Παράλληλα, η διευθύντρια του ΔΝΤ εμφανίζεται πρόθυμη να μετατεθεί η συζήτηση για το χρέος, εφόσον οι ευρωπαίοι πιστωτές δεν είναι ακόμη έτοιμοι.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)