Βρετανικές εκλογές: Και κλάμα οι Συριζαίοι που έβλεπαν ακροδεξιό Brexit

0
Ρευστό μεν το πολιτικό κλίμα στην Μ. Βρετάνια, αλλά τα πολιτικά συμπεράσματα είναι ασφαλή και έρχονται να τσακίσουν αντιλήψεις που αναπαρήγαγαν σε Ευρώπη και Ελλάδα νεοφιλελεύθεροι, σοσιαλδημοκράτες που μίλαγαν για στροφή προς την ακροδεξιά στην Μ. Βρετανία όταν οι Βρετανοί αποφάσισαν να χαιρετήσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Μάλιστα στην χώρα μας πρωτοστάτησαν οι Συριζάιοι σε τέτοιες αναλύσεις που βλέποντας τον Φάραζ να πρωταγωνιστεί στην εκστρατεία του Brexit και εκδηλώνοντας την λατρεία τους για το ευρώ και την Ε.Ε...
μίλαγαν για ακροδεξιά στροφή του λαού εκεί, άυξηση της ξενοφοβίας. Αγνοούσαν ηθελημένα όμως τα στατιστικά του δημοψηφίσματος, τα όποια έλεγαν ότι το Brexit επέλεξαν οι γηραιοί που έβλεπαν να μειώνεται το κοινωνικό κράτος, οι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι, οι άνεργοι. Με λίγα λόγια το Brexit επιλέχθηκε από τις υποτελείς τάξεις, και τελικά καμία σχέση δεν είχε με ακροδεξιά στροφή.

Και δεν είχε σχέση, αφού λίγο μετά, στις χθεσινές εκλογές, το Συντηρητικό Κόμμα που ισχυροί κύκλοι του ήθελαν το Brexit υπέστη πτώση των ποσοστών του τόσο ώστε να χάσει την αυτοδυναμία και το ακροδεξιό κόμμα Φάρατζ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ!!

Οι Βρετανοί απέρριψαν το δεξιό "σκληρό" Brexit που θα φόρτωνε τις όποιες συνέπειες στις δυνάμεις εργασίας και τιμώρησαν τους εκφραστές του. Από την άλλη βέβαια δεν έδωσαν την νίκη στους Εργατικούς του Κόρμπιν, οι οποίοι σιχτήρισαν το Brexit και έτσι δεν κέρδισαν την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των Βρετανών που ήθελαν ένα φιλολαϊκό Brexit. Άλλωστε ο Κόρμπιν μπορεί να εκφράζει την αριστερή τάση που πλειοψηφεί στην βάση του κόμματος, αλλά οι Βρετανοί βλέπουν ένα Εργατικό Κόμμα που οι "Μπλερική", δεξιά πτέρυγα δεν θα επέτρεπε καμία αριστερή στροφή.!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)