Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017

ΟΙ ΜΠΡΑΝΤ ΠΙΤ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ! ( Δεν θέλουν τον ΑΣΕΠ, έχουν συνηθίσει στο … “κομματόσημο” !)

Αποφάσισαν να πνίξουν τις γειτονιές με σκουπίδια και τρωκτικά γιατί δεν έχουν μονιμοποιηθεί στο Δημόσιο. Ακούγεται συμπαθητικό και δίκαιο ως αίτημα εργατικής διεκδίκησης των εργαζομένων στους δήμους που όμως αναιτίως αντιδρούν στις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ.

Τι δεν καταλαβαίνουμε όλοι οι υπόλοιποι και μας πνίγει στην μπόχα ο Τράκας της ΠΟΕ ΟΤΑ...
με το σαρδόνιο χαμόγελο? Ας δούμε τα δεδομένα, η κυβέρνηση το 2016 με νόμο καταργεί την επιστράτευση και δίνει πάσα στις εργατικές τάξεις των υπηρεσιών δημοσίου συμφέροντος όπως η καθαριότητα να αποφασίζουν αυτοδίκαια με γνώμονα το κοινό δημόσιο καλό. Ποιοι είναι οι εργοδότες των εργατών της καθαριότητας? μα φυσικά οι Δήμοι. Η συνολική μεγάλη πλειοψηφία των Δήμων ανήκει στα κόμματα της Αντιπολίτευσης. Έδωσε μόνη της η Κυβέρνηση στην αντιπολίτευση την δυνατότητα να μας πνίγουν στο σκουπίδι και να απειλούν την υγεία των πολιτών μέσω των εργατών της καθαριότητας. Οι Δήμαρχοι της Χώρας την ίδια στιγμή καθοδηγούμενοι και συνεπικουρούμενοι ( καμία αντίδραση έναντι της απεργίας) από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης και της αγανάκτησης των πολιτών προχωρούν σε παραχώρηση της καθαριότητας σε Ιδιώτες.

Η Κυβέρνηση σταθερή στις απόψεις της αντιδρά στην παραχώρηση της Καθαριότητας. Σε μία κοινοβουλευτική δημοκρατία οι πολιτικοί συσχετισμοί και η δύναμη τους διαμορφώνουν την γραμμή εξουσίας. Δεν μπορείς να κυβερνάς μία αστική δημοκρατία και να απεμπολείς τα βασικά της εργαλεία συμμόρφωσης και επιβολής της κυβερνητικής γραμμής όπως τα μέτρα της επίταξης και επιστράτευσης. Εάν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και η ΚΕΔΕ κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για ιδεοληψίες καιρός να τους αποδείξει η Κυβέρνηση ότι θα κυβερνά με επαναφορά της επιστράτευσης, αφού οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να διαχειριστούν τις τύχες τους και είναι υπόδουλοι κομματικών επιρροών που στόχο έχουν την πτώση της Κυβέρνησης. Να δούμε τότε τους Μπράντ Πίτ του ΚΚΕ πως αυτοί και το Κόμμα τους θα απολογηθούν στην τάξη των εργαζόμενων της Καθαριότητας?

BENELI
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: