Οι «στραβές»


Δημήτρης Κακογιάννης

Κάποιος από τους ανύπαρκτους πολιτικούς που εκτρέφονται παράνομα από τον ελληνικό λαό και που κυβερνούν αυτή τη χώρα επειδή έχουν σφετεριστεί την ψήφο του λαού κατά παράβαση του Συντάγματος (άρθ. 120 παρ.3), εξέφρασε την άποψη ότι ο θάνατος του μικρού μαθητή στο Μενίδι από βολίδα παράνομου όπλου ήταν απλά «μία στραβή».
Ε, όχι λοιπόν κύριε ανύπαρκτε, αυτό δεν ήταν «μία στραβή».

«Στραβές» κατά τη λαϊκή ρήση είναι η ανάδειξη σε κυβέρνηση μιας σπείρας που εκμεταλλεύτηκε την αγανάκτηση των πολιτών και σφετερίστηκε την ψήφο του λαού με ψευδείς και κακόβουλες προεκλογικές εξαγγελίες.
«Στραβή» είναι η ανικανότητα των υπευθύνων της Κυβέρνησης να διαχειριστούν με τους δανειστές την υπόθεση του δημόσιου χρέους με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται χρόνο με το χρόνο η ζωή των Ελλήνων.
«Στραβή» είναι η .......
παράλογη απόφαση επιβολής των capitals controls που έριξαν ταφόπλακα στην όποια επιχειρηματικότητα είχε καταφέρει να επιβιώσει από τα θανατηφόρα χτυπήματα της φορολογικής-φορομπηχτικής πολιτικής.
«Στραβή» είναι η αδιαφορία των κυβερνώντων για τις έκνομες καταστάσεις που έχουν παγιοποιηθεί στην Αθήνα και την δημιουργία «αβάτων» όπου συντηρούνται κάθε λογής παραβατικές συμπεριφορές, από διακίνηση ναρκωτικών και εμπορίας όπλων μέχρι ληστείες και νταβατζιλίκια.
Όμως η μεγαλύτερη «στραβή» είναι να παραμένουν στην Κυβέρνηση ακόμα όλοι οι ανίκανοι που όχι μόνο δεν αναγνωρίζουν την καταφανή ανικανότητα τους και σφυρίζουν αδιάφορα εκμεταλλευόμενοι τα προνόμια των οφικίων τους σαν να μη τρέχει τίποτα, αλλά να προσπαθούν να μας πείσουν ότι ό,τι κάνουν είναι σωστό και πετυχαίνουν την βελτίωση της κατάστασης στη Χώρα.
Ε, όχι κύριε. Δεν ήταν «μία στραβή».
Στραβοί είστε εσείς που δεν ξέρετε που (μας) πηγαίνετε.