Μήλος: Το μαγικό πολύχρωμο ψαροχώρι... που είναι χτισμένο πάνω στο κύμα

0

Στην καρδιά του Αιγαίου υπάρχει ένα κυκλαδίτικο νησί, σκέτη μαγεία, που κάνει κάθε επισκέπτη να αισθάνεται πως γίνεται κομμάτι ενός έργου τέχνης...

Το νησί αυτό δεν είναι άλλο από τη Μήλο, που ξεχωρίζει παγκοσμίως για τις γαλαζοπράσινες παραλίες (άλλες προσβάσιμες από τη στεριά και άλλες όχι) και τα ηφαιστειογενή πετρώματα που «παντρεύτηκαν» με τον πολιτισμό, την ιστορία και την παραδοσιακή κουζίνα, με σκοπό να δημιουργήσουν τις καλύτερες αναμνήσεις σε όποιον το εξερευνήσει και το ανακαλύψει.
Το Σαρακήνικο με τα ολόλευκα βράχια και το σεληνιακό τοπίο, το Κλέφτικο των πειρατών, η Πλάκα των ρομαντικών, το Τσιγκράδο, η Φυριπλάκα, ο Παπαφράγκας, είναι μερικά μόνο από τα πιο δημοφιλή και πολυφωτογραφημένα σημεία του, για τα οποία πιθανότατα να έχετε ήδη διαβάσει ή ακούσει.
Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι το ψαροχώρι της Μήλου, με τον ανόθευτο χαρακτήρα, που ακούει στο όνομα «Κλήμα» και αποτελεί την πιο πολύχρωμη πινελιά επάνω στα νερά της θάλασσας.
Το γραφικό αυτό χωριό είναι χτισμένο κυριολεκτικά επάνω στο κύμα και τα παραδοσιακά κυκλαδίτικα, λευκά του διώροφα σπίτια στις φυσικές κοιλότητες των βράχων, διαθέτουν κουφώματα και μπαλκόνια βαμμένα σε κόκκινο, μπλε, κίτρινο και πράσινο χρώμα, γεγονός που κάνει τη συνολική εικόνα του οικισμού από μακριά πολύ εντυπωσιακή.
Καθένα από αυτά τα σπίτια έχει ενσωματωμένα «σύρματα», όπου αποθηκεύονται οι βάρκες και τα αλιευτικά εργαλεία των ψαράδων για να προφυλαχθούν, ενώ οι πόρτες των σπιτιών έχουν σανίδες ώστε να αποτρέπεται το νερό της θάλασσας, όταν ο άνεμος είναι πολύ δυνατός και σηκώνει κύμα.
Στο παραδοσιακό αυτό ψαροχώρι κατά μήκος της θάλασσας υπάρχουν και κάποια καταστήματα που πωλούν χειροποίητα κοσμήματα, διακοσμητικά και σουβενίρ, όλα τόσο πολύχρωμα όσο και ο ίδιος ο οικισμός.
Το νερό της θάλασσας που φτάνει μέχρι τις πόρτες των «συρμάτων» έχει δημιουργήσει τις λεγόμενες «γλίστρες» στο έδαφος, για το λόγο αυτό, ο καλύτερος τρόπος για να περπατήσει κανείς κατά μήκος του οικισμού είναι να βγάλει τα σανδάλια ή τις παντόφλες για να αποφύγει τα ατυχήματα.
Το Κλήμα συγκεντρώνει πολλούς τουρίστες την ώρα του ηλιοβασιλέματος, που σπεύδουν να απαθανατίσουν τη φυσική ομορφιά του και να απολαύσουν την απίστευτη γαλήνη που αποπνέει.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)