Σάββατο, 3 Ιουνίου 2017

«Έχουμε νικηθεί από τους δανειστές» παραδέχεται ο Ζουράρις

Ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρις, δήλωσε πως ήταν λογικό από την πλευρά της κυβέρνησης να αθετήσει τις δεσμεύσεις της και να προχωρήσει στην ψήφιση νέων μέτρων καθώς «είμαστε νικημένοι». Εκτίμησε ότι ο λαός θα μπορούσε να έχει διαλέξει την ψήφο σε ΚΚΕ ή ΛΑΕ σε περίπτωση που επιθυμούσε μια άλλου είδους διακυβέρνηση. Χαρακτήρισε «κουρελόχαρτο» τη διαπραγμάτευση.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο της "ERTOPEN106.7 FM"...
ρωτήθηκε για το αν η κυβέρνηση είναι ηθικά και πολιτικά συνεπής με τα νέα μέτρα που πήρε, όπως η μείωση των συντάξεων και η μείωση του αφορολόγητου. Απάντησε πως αυτό ισχύει διότι η κυβέρνηση είναι νικημένη και υπογράμμισε πως ο λαός μπορούσε να κάνει άλλη επιλογή.

«Είμαστε νικημένοι .Το καλοκαίρι του 2015 όταν διαλύθηκε η βουλή και πήγαμε για να υπογράψουμε το επονείδιστο αυτό μνημόνιο το οποίο έληγε ή λήγει τώρα, έγιναν αμέσως εκλογές. Ο λαός θα μπορούσε ως συνέχεια του τότε δημοψηφίσματος να επικυρώσει την εκδοχή αυτή όπου δεν συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και τους λοιπούς δυτικούς τοκογλύφους υπερψηφίζοντας παραδείγματος χάριν το ΚΚΕ. Εάν έδινε ένα 40, 45, 50% στο ΚΚΕ και στην πολιτική κίνηση που είχε κάνει η ομάδα γύρω από τον φίλο μου τον Λαφαζάνη η οποία διαφωνούσε με την συνέχιση της εντάξεως της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Κουρελόχαρτο η διαπραγμάτευση»

Υποστήριξε πως η διαπραγμάτευση είναι κουρελόχαρτο, προσθέτοντας ότι «η διαπραγμάτευση δεσμεύει μόνο αυτόν ο οποίος πιστεύει σε αυτή τη διαπραγμάτευση», ενώ επισήμανε ότι όλα θα επανεξεταστούν από το 2019 «επί τη βάση του συσχετισμού ισχύος που θα υπάρχει».

Τέλος, έκανε λόγο για υποχώρηση της κυβέρνησης μέχρι το 2019 όπου θα μπορεί να «ξαναδεί» τα πράγματα με βάση τους τότε συσχετισμούς. «Έπρεπε να υποχωρήσουμε και μάλιστα με ουσιαστικά αναστολή διετίας, διότι δεν υποχωρήσαμε για τώρα αλλά για μετά το 2019. Επομένως αυτή τη στιγμή δεν θα υπάρξουν μειώσεις συντάξεων για ενάμιση χρόνο και από το 2019 και πέρα επί τη βάση του συσχετισμού ισχύος που θα υπάρχει μέσα στην Ε.Ε., θα τα ξαναδούμε όλα αυτά τα πράγματα».

TPP
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: