ΟΛΑ τα ρεκόρ που συνέτριψαν Ρεάλ και Ρονάλντο!

- Η Γιουβέντους έχει χάσει στους περισσότερους τελικούς Champions League (7 τον αριθμό) από οποιαδήποτε άλλη ομάδα, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων πέντε. 

- Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Champions League που σκοράρει σε τρεις διαφορετικούς τελικούς...

- Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η πρώτη ομάδα που ξεπέρασε τα 500 γκολ στο Champions League.

- Ο Μάριο Μάντζουκιτς έγινε ο τρίτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητιών ή Champions League που σκοράρει σε τελικό με δύο διαφορετικές ομάδες (Μπάγερν Μονάχου και Γιουβέντους). Είχαν προηγηθεί ο Βέλιμπορ Βάσοβιτς και ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

- Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφτασε τα 600 γκολ στην καριέρα του. 406 με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, 118 με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 71 με την εθνική Πορτογαλίας και 5 με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

- 10 από τα 12 γκολ που πέτυχε στο φετινό Champions League ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός τα πέτυχε από τον προημιτελικό και μετά. 5 στην Μπάγερν, 3 στην Ατλέτικο και 2 στην Γιουβέντους.

- Η Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε τα 12 τρόπαια, όσα έχουν η Μίλαν (7) και η Μπαρτσελόνα (5) μαζί.

- Οι Μαδριλένοι, παράλληλα, έγιναν η πρώτη ομάδα που καταφέρνει να κατακτήσει «back to back» το Champions League.

- Τα 5 τρόπαια ως προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε ο Ζινεντίν Ζιντάν. Δύο Champions League, 1 Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, 1 Σούπερ Καπ Ευρώπης και 1 Πρωτάθλημα.

- 74,7% είναι το ποσοστό επιτυχίας του Γάλλου τεχνικού στον πάγκο της «βασίλισσας», έχοντας 65 νίκες και 7 ήττες σε 87 αγώνες.

- Χρειάστηκε να περάσουν 59 χρόνια για να μπορέσει η Ρεάλ Μαδρίτης να κατακτήσει πρωτάθλημα και Champions League (ή Κύπελλο Πρωταθλητριών όπως ήταν η παλιότερη ονομασία του) την ίδια σεζόν. Η προηγούμενη ήταν το 1958!

- Δέκα από τα τελευταία 11 ευρωπαϊκά τρόπαια έχουν καταλήξει σε ισπανική ομάδα. 5 η Ρεάλ Μαδρίτης, 3 η Σεβίλλη, η Μπαρτσελόνα και 1 η Γιουνάιτεντ.

- Σε όλα τα παιχνίδια της τη φετινή σεζόν (60 τον αριθμό) τη φετινή σεζόν έχει σκόραρε η Ρεάλ Μαδρίτης, φτάνοντας τα 173 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις!

- Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατάφερε να κάνει το «5 στα 5» για το «Χρυσό Παπούτσι» στο Champions League. Συγκεκριμένα, πέτυχε 12 γκολ τη σεζόν 2012/13, 17 τη σεζόν 2013/14, 10 τη σεζόν 2014/15, 16 τη σεζόν 2015/16 και 12 φέτος (2016/17).

- Ο χθεσινός τελικός ήταν ο 5ος στην καριέρα του Πορτογάλου μεσοεπιθετικού. Περισσότερες παρουσίες σε ευρωπαϊκούς τελικούς είχαν οι Μαλντίνι, Χέντο (8) και ο Ντι Στέφανο (7).

- Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν έγινε ο τρίτος γηραιότερος ποδοσφαιριστής που παίζει σε ευρωπαϊκό τελικό, όντας 39 ετών και 126 ημερών, μετά τον Τζοφ και τον Φαν Ντερ Σαρ.

- Η αρχική ενδεκάδα της Γιουβέντους έγινε η δεύτερη γηραιότερη σε τελικό Champions League (30 ετών και 336 ημερών) μετά από εκείνη της Μίλαν (31 ετών και 35 ημερών) το 2006/07.

- Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν έχει δεχθεί 6 γκολ (σε 5 αγώνες) από τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο Champions League, περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο ποδοσφαιριστή.

- Μέχρι τον τελικό η Γιουβέντους είχε δεχθεί τρία γκολ στο Champions League, στον τελικό δέχθηκε τέσσερα από την Ρεάλ Μαδρίτης.

- Ο Χουάν Κουαδράδο έγινε ο τρίτος ποδοσφαιριστής που αποβάλλεται σε τελικό Champions League, μετά τους Λέμαν και Ντρογκμπά.