Ο Μαϊντανός

0
Δημήτρης Κακογιάννης

 Μαϊντανούς των καναλιών αποκάλεσε ο μέγας υπουργός Σκουρλέτης τους συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ που τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του για να συζητήσουν τα προβλήματα τους.
Προφανώς, κάποιο μικρόβιο αγνώστου προσδιορισμού του έχει πειράξει το σκληρό του δίσκο της μνήμης και του έχει διαγράψει βασικά αρχεία.
Διαφορετικά δεν εξηγείται πως και γιατί δεν μπορεί να θυμηθεί τα δικά του, όταν αυτός και οι όμοιοί του έπιαναν στασίδια σε κάθε λογής κανάλι, μεγάλο  ή μικρό, εθνικής ή τοπικής εμβέλειας σαν περιφερόμενοι μαϊντανοί, αγωνιζόμενοι να πείσουν ψηφοφόρους με την προβολή των κάλπικων θέσεων τους, ανεμίζοντας παντιέρες ρόζες με γιαλαντζί υποσχέσεις περί απαλλαγής από τα μνημόνια, περί καταργήσεως του καταραμένου ΕΝΦΙΑ, περί διεκδικήσεως των Γερμανιών αποζημιώσεων, περί θέσπισης κατώτατου μισθού στα 751 €, και άλλων φαιδρών που ενώ προσπαθούσαν απεγνωσμένα να πείσουν αφελείς ψηφοφόρους οι ίδιοι ούτε καν τα πίστευαν.
Οι τότε καθημερινοί μαϊντανοί των καναλιών γίνανε τώρα κυβερνήτες, ξεγελώντας χιλιάδες πολίτες, χωρίς να......
εφαρμόσουν ΤΙΠΟΤΑ απ όσα ευαγγελίζονταν και διαγράφοντας μέσα σε μια νύχτα τις όποιες ελπίδες είχαν σκορπίσει δεξιά και αριστερά.
Γι αυτούς τους δήθεν νομιμόφρονες δεν υπάρχουν Νόμοι και Σύνταγμα. Τα ξεχειλώνουν και τα μαζεύουν όπως και όποτε γουστάρουν.
Αποφάσεις ανωτάτων δικαστηρίων όπως του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του Συμβουλίου Επικρατείας τις αγνοούν και τις γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, ενώ τις διατάξεις του Συντάγματος τις επικαλούνται κατά το δοκούν όταν αφορούν τους άλλους ενώ για τους ίδιους δεν ισχύουν.
Τώρα οι χτεσινοί μαϊντανοί λοιπόν ξετσούμισαν, απόκτησαν την εξουσία που χρόνια πάσχιζαν να καταλάβουν και δεν φαίνονται διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν.
Ενοχλούνται για τις όποιες αντίθετες απόψεις εκφράζονται δημόσια και κατηγορούν τους διαμαρτυρόμενους ως «μαϊντανούς» πιθανόν γιατί ανησυχούν μήπως τους κλέψουν τη δόξα που με τόσους κόπους και χρόνια προσπαθειών κατάφεραν να αποκτήσουν.
Προφανώς δεν έχουν καταλάβει ότι η ψήφος δεν χαρίζεται, απλά δανείζεται.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)