Ερντογάν και Ακιντζί δεν νοιάζονται για λύση του Κυπριακού – Μόνο πώς θα βάλει χέρι η ισλαμιστική μαφία στα κοιτάσματα

0
Τα αλλάζει τώρα ο κατοχικός τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, και αναφερόμενος στη Διάσκεψη της 28ης Ιουνίου για το Κυπριακό στην Ελβετία δεν είπε ότι είναι η «τελευταία ευκαιρία», όπως ισχυρίζονταν μέχρι προχθές οι Τούρκοι, ο πλασιές τους ο Έιντε και τα εγχώρια ελληνόφωνα φερέφωνα του σουλτάνου, αλλά εξέφρασε την ευχή να είναι η «τελική φάση»....


Δηλαδή, να μπούμε σε μια τελική ευθεία βρε παιδιά. Αυτό λέει.

Όπως έχουν εξελιχτεί τα πράγματα, με την εύρεση των υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της Κύπρου, στις θάλασσες νότια της Κύπρου, σε περίπτωση που το νησί διχοτομηθεί και επίσημα σε δύο κράτη, το βόρειο μέρος, που θα κατέχουν οι Τούρκοι, δεν θα έχει δικαιώματα στους υδρογονάνθρακες.

Θα είναι δύο ξεχωριστά κράτη με ξεχωριστές ΑΟΖ. Η ελληνοκυπριακή ΑΟΖ θα έχει τα κοιτάσματα, η τουρκοκυπριακή μόνο τα ψάρια της.

Οι Τούρκοι, που χτυπάνε το κεφάλια τους στα ντουβάρια επειδή το 1974 κατέλαβαν τη «λάθος πλευρά» του νησιού, πασχίζουν και πιέζουν για αυτή τη δήθεν λύση που είναι 100% τουρκική.

Ως πονηροί ανατολίτες επιδιώκουν να έχουν και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη.

Το σχέδιό τους απλό. Να βάλουν χέρι στα κοιτάσματα, να συνεχίσουν τον εποικισμό της Κύπρου και με Σύρους πρόσφυγες που θα έχουν τουρκικά διαβατήρια και σε μερικά χρόνια, όταν πλέον η Κύπρος θα έχει μεταμορφωθεί από ευρωπαϊκή χώρα σε μεσανατολικό μουσουλμανικό κράτος, τότε θα γίνει και επίσημα τουρκική.

Το τι επιφυλάσσουν στους Έλληνες της Κύπρου το γνωρίζουμε από την ιστορία. Θα τους κάνουν ό,τι έκαναν και σε άλλους ακμαίους ελληνικούς πληθυσμούς που ευημερούσαν. Εθνοκάθαρση. Εθνοκάθαρση με κάθε τρόπο. Με «καλό» ή «κακό». Εξάλλου οι Τούρκοι είναι «μανούλες» στις γενοκτονίες και τις εθνοκαθάρσεις.

Οι σχεδιασμοί των Τούρκων είναι γνωστοί στην ελληνική κυβέρνηση. Για αυτό και η κόκκινη γραμμή μας είναι απλή: Αποχώρηση όλου του κατοχικού τουρκικού στρατού από το νησί και κατάργηση των εγγυήσεων. Σε μια ευρωπαϊκή χώρα, μέλος της Ε.Ε., είναι απαράδεκτο να σταθμεύει τουρκικός στρατός ως «εγγυητής» της ασφάλειας Ευρωπαίων πολιτών, όπως θα λογαριάζονται οι Τουρκοκύπριοι, όπως και η χώρα αυτή δεν χρειάζεται εγγυήτριες δυνάμεις και μάλιστα με παρεμβατικά δικαιώματα.

Εάν η Τουρκία δεν συμμορφωθεί με αυτές τις νόμιμες και λογικές ελληνικές θέσεις, δεν τρέχει τίποτα. Η Κυπριακή Δημοκρατία θα εξορύξει τους υδρογονάνθρακες με την προστασία του ελληνικού στόλου και η ελεύθερη Κύπρος θα ευημερεί ενώ ο κατεχόμενος βορράς θα είναι μια ζώνη φτώχειας, γη κάθε παρανομίας και εγκλήματος, μέχρι οι Τουρκοκύπριοι να εξεγερθούν και να διώξουν τους Τούρκους.

Είναι τόσο απλά τα πράγματα. Η Κύπρος θα ενωθεί σύμφωνα με το Δίκαιο και με τη Λογική, όχι σύμφωνα με τους όρους ενός ισλαμιστικού μαφιόζικου καθεστώτος.

Αμέσως μετά την επιστροφή του το Σάββατο στην κατεχόμενη Κύπρο, ο Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε ότι συζήτησε με την τουρκική πλευρά τις εξελίξεις εν όψει της Διάσκεψης.

Ο τουρκοκύπριος κατοχικός ηγέτης επανέλαβε ότι πρέπει η Γενεύη να αποτελέσει την τελική φάση στις προσπάθειες για λύση.

«Εφόσον η Ελλάδα και η «ελληνοκυπριακή» πλευρά έχουν παρόμοια στάση δεν υπάρχει λόγος για να μην επιτευχθεί ένα θετικό αποτέλεσμα στο Κραν Μοντάνα», δηλώνει ο κ. Ακιντζί, διατηρώντας μια στάση συγκρατημένης αισιοδοξίας.

«Ελπίζω ότι με τις προσπάθειες μας θα ξεκινήσει μια νέα περίοδος στο Κυπριακό», προσθέτει.

Άρα, η Διάσκεψη της 28ης Ιουνίου δεν είναι η τελευταία ευκαιρία, όπως ήθελαν να μας πείσουν το προηγούμενο διάστημα οι Τούρκοι και τα φερέφωνά τους σε Κύπρο και Ελλάδα, ενώ φαίνεται ότι στριμωγμένη σε αυτή τη διαπραγμάτευση είναι η τουρκική πλευρά και μόνο.

Οι Τούρκοι, όπως γράψαμε και παραπάνω, κατέλαβαν τη λάθος πλευρά του νησιού. Έτσι ο μόνος τρόπος να βάλουν χέρι στα κοιτάσματα είναι μέσω της διζωνικής δικοινοτικής μπούρδας.

Βεβαίως οι Τουρκοκύπριοι δικαιούνται μερίδιο στα κοιτάσματα και μέσα από μια ενιαία Κύπρο, δίχως ομοσπονδιακές νομιμοποιήσεις της εισβολής. Αλλά σε μια ενιαία Κύπρο θα έχουν μερίδιο μόνο οι Τουρκύπριοι ως Κύπριοι πολίτες και όχι η μαφία του Ερντογάν που ετοιμάζεται να βάλει χέρι στα δισεκατομμύρια δολάρια των υδρογονανθράκων.

Αυτό πρέπει να το καταλάβουν και οι Τουρκοκύπριοι. Τόσο καιρό δεν διαπραγματεύται κανείς για το συμφέρον τους και την ασφάλειά τους. Η συμμορία του Ερντογάν προσπαθεί να «κλείσει» το ντιλ του αιώνα για να θησαυρίσουν μια χούφτα ισλαμιστές μαφιόζοι.
Κίνδυνος για την Ασφάλεια της Ευρώπης

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος από την εμπλοκή της Τουρκίας του Ερντογάν στα κοιτάσματα είναι για την ίδια την Ευρώπη.

Τα κοιτάσματα της ανατολικής Μεσογείου υποτίθεται ότι θα δώσουν λύση στην ενεργειακή εξάρτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το ρωσικό φυσικό αέριο. Κάτι που επιθυμούν διακαώς ΕΕ και ΗΠΑ.

Έρχεται λοιπόν ο Ερντογάν, που εκπροσωπεί τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και μετατρέπει τάχιστα την Τουρκία σε ισλαμιστική δημοκρατία τύπου Ιράν, και ζητά να «χωθεί» σε ένα καθαρά ευρωπαϊκό κοίτασμα, συνέταιρος και αφεντικό.

Δηλαδή, ενώ η Δύση έχει δικό της το κοίτασμα, δίχως να την «εκβιάζει» κανείς εξ ανατολών, θα πάει να βάλει συνεταίρους τους Τούρκους και τους «αλλαχουκμπαράδες»;

Γιατί να το κάνει αυτό η Δύση;

Για να σπείρει νέα προβλήματα που θα τα θερίσει άμεσα;

Για να έχει τη Μουσουλμανική Αδελφότητα συνέταιρο;

Για ποιο λόγο να αυτοκτονήσει ο δυτικός κόσμος;

Για να κυριαρχήσει το πολιτικό Ισλάμ;

Επειδή έτσι «άρεσε» στη Χίλαρι, στη Νούλαντ και στη μαριονέτα τους τον Έιντε, που όταν τελειώσει τη βρομοδουλειά θα επιστρέψει στη μακρινή Νορβηγία μακριά από όλους εμάς τους νότιους που θα σφαζόμαστε μεταξύ μας;

Έτσι έχουν τα πράγματα. Τόσο απλά.

tribune.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)