Η Κεντροδεξιά “εκδικήθηκε” τον ΔΟΛ, με την εξαγορά από τον Βαγγέλη Μαρινάκη

0
Στην υπόθεση εξαγοράς του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, υπάρχει μια “ουρα” ιστορικής σημειολογίας. Που συγκλονίζει, αν σκεφτεί κανείς ότι ανακοινώθηκε την ώρα της κηδείας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Το Συγκρότημα Λαμπράκη βρέθηκε ιστορικά απέναντι στην Κεντροδεξιά. Υπήρξε σφοδρός πολέμιος του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, σε…
κάθε εκδοχή του, είτε ως Συναγερμός, είτε ως ΕΡΕ, είτε ως Νέα Δημοκρατία. Απέναντι στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Γεώργιο Ράλλη, τον Ευάγγελο Αβέρωφ, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον Μιλτιάδη Έβερτ, τον Κώστα Καραμανλή. Μονάχα επί Αντώνη Σαμαρά, και σήμερα επί Κυριάκου Μητσοτάκη, το Συγκρότημα άλλαξε ρότα, και κατέβασε τους τόνους απέναντι στην παράταξη που ιστορικά κανιβάλισε.

Η Κεντροδεξιά λοιπόν παίρνει μια ιστορική εκδίκηση από το Συγκρότημα Λαμπράκη, με την εξαγορά του από τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Έναν πετυχημένο εφοπλιστή, που πολιτικά κινείται στον χώρο της Κεντροδεξιάς, έχει συγγενική και φιλική σχέση με την οικογένεια του σημερινού προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, και ο αείμνηστος πατέρας του, Μιλτιάδης Μαρινάκης ήταν εμβληματική φυσιογνωμία του χώρου.

Με την εξαγορά του ΔΟΛ από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, είναι προφανές ότι, η ιστορική προσήλωση του Συγκροτήματος στο Κέντρο και την Κεντροαριστερά… μας τελείωσε. Και αυτό έχει τη σημασία του, πολύ περισσότερο την ώρα που ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έφευγε από τον μάταιο τούτο κόσμο.

Ένας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τον οποίο ιστορικά ο ΔΟΛ “τσάκισε”, για χάρη του Ανδρέα Παπανδρέου.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)