Ρώσος ΥΠΑΜ: «Χιλιάδες στρατεύματα έτοιμα να προστατέψουν τα δυτικά σύνορα της Ρωσίας από το ΝΑΤΟ»

0
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι ΣοΙγκού ανακοίνωσε την άμεση ετοιμότητα τουλάχιστον 30 ταγμάτων του ρωσικού Στρατού έτοιμων να εμπλακούν σε επιχειρήσεις κατά του ΝΑΤΟ.
Περισσότερα από 30 τάγματα και λοιπές μονάδες πυροβολικού και τεθωρακισμένων είναι έτοιμες να αναλάβουν άμεσα δράση εναντίον του ΝΑΤΟ, εάν χρειαστεί,  στην δυτική στρατιωτική Διοίκηση  δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού  κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του ανώτατου στρατιωτικού Συμβουλίου της ρωσικής Ομοσπονδίας...
Κατά τη συνεδρίαση του συμβουλίου ο Ρώσος υπουργός ανακοίνωσε την ετοιμότητα των ρωσικών δυνάμεων διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι υπάρχει πλήρες απόθεμα υλικών και καυσίμων.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τους τελευταίους έξι μήνες πάνω από 300 οχήματα παραδόθηκαν στις δυνάμεις της δυτικής στρατιωτικής Δοίκησης ενώ η εκπαίδευση των στρατευμάτων βελτιώθηκε επίσης.
Ο Σοϊγκού επισήμανε την προσοχή της στρατιωτικής ηγεσίας στο γεγονός ότι το ΝΑΤΟ συγκεντρώνει μεγάλες δυνάμεις στα σύνορα με την Ρωσία.

«Στις χώρες της Βαλτικής  (Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία) και στην  Πολωνία το ΝΑΤΟ έχει αναπτύξει μια δύναμη 5000 ανδρών, ενώ η συμμαχία πραγματοποιεί μεγάλης κλίμακας ασκήσεις. Όλες αυτές είναι κινήσεις που αυξάνουν την ένταση στα σύνορα» τόνισε ο Ρώσος υπουργός.
Ως παράδειγμα ο Ρώσος υπουργός έφερε τις μεγάλες ασκήσεις Baltops-2017 και Saber 2017 οι οποίες πραγματοποιούνται κοντά στα σύνορα με την Ρωσία και στην Βαλτική λέγοντας πως για την πραγματοποίηση τους το ΝΑΤΟ επιστράτευσε πάνω από 10.000 προσωπικό. Όπως είπε ο Σοϊγκού όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν πως το ΝΑΤΟ και οι δυτικοί εταίροι εξακολουθούν να ακολουθούν μια αντι-ρωσική πολιτική.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)