Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017

Ρωσία προς ΗΠΑ: «Τα μαχητικά σας στο εξής θα θεωρούνται στόχοι»

Σε απότομη κλιμάκωση της έντασης των σχέσεων μεταξύ Ρωσία και ΗΠΑ οδηγεί η κατάρριψη του συριακού μαχητικού αεροσκάφους από αμερικανικά μαχητικά, με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας να ανακοινώνει, ότι στο εξής, τα πολεμικά αεροπλάνα της συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ, θα θεωρούνται στόχοι.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το TASS, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας... ανακοίνωσε, ότι τα επανδρωμένα και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της δυτικής συμμαχίας στην Συρία θα «κλειδώνονται» από τα σύγχρονα αντιαεροπορικά συστήματα που έχει αναπτύξει η Ρωσία στην χώρα, ως απάντηση στην κατάρριψη του συριακού βομβαρδιστικού SU-22, από αμερικανικό F-18А.

«Στις περιοχές όπου λαμβάνουν χώρα στρατιωτικές επιχειρήσεις της ρωσικής αεροπορίας στον ουρανό της Συρίας, οποιαδήποτε ιπτάμενα αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων τα επανδρωμένα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη της διεθνούς συμμαχίας, τα οποία θα αναγνωρίζονται στην δυτική όχθη του Ευφράτη, θα παρακολουθούνται από την ρωσική επίγεια και εναέρια αντιαεροπρική άμυνα, θεωρούμενα ιπτάμενοι στόχοι» σημειώνει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Προσθέτει, ότι από τις 19 Ιουνίου παγώνει το μνημόνιο συνεργασίας με τους Αμερικανούς για την ασφάλεια των πτήσεων στον ουρανό της Συρίας και απαιτεί την ενδελεχή έρευνα της του περιστατικού εκ μέρους των ΗΠΑ, την γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων της και τα μέτρα που έχουν ληφθεί σε σχέση με αυτό.

Οι Ρώσοι θεωρούν τις ενέργειες των ΗΠΑ «ως συνειδητή παράλειψη συμμόρφωσης με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το Μνημόνιο για την πρόληψη των ατυχημάτων και την εξασφάλιση της ασφάλειας των αερομεταφορών κατά τη διάρκεια εργασιών στη Συρία στις 20 Οκτωβρίου 2015».

Θυμίζουμε ότι οι ΗΠΑ αιτιολόγησαν την κατάρριψη του συριακού αεροπλάνου ως «απάντηση» στην επιθετικότητα που επιδεικνύει, όπως υποστηρίζουν, η Δαμασκός, στις επίγειες δυνάμεις της συμμαχίας, επιτιθέμενο σε κουρδικές και αντιπολιτευτικές συριακές δυνάμεις που πολεμούν εναντίον του ISIS στην Ράκα.  

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: