ΗΠΑ: Η Κίνα να κλιμακώσει την πίεση στη Β. Κορέα

0
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ κάλεσε την Κίνα να κλιμακώσει τη διπλωματική και οικονομική πίεση στη Βόρεια Κορέα, μέσω του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, στον απόηχο του θανάτου του 22χρονου Αμερικανού φοιτητή Ότο Γουόρμπιερ. 

Ο νεαρός είχε παραμείνει φυλακισμένος επί 17 μήνες στη Βόρεια Κορέα και επαναπατρίστηκε στις ΗΠΑ...
την περασμένη εβδομάδα σε κωματώδη κατάσταση.

«H Κίνα έχει τη διπλωματική ευθύνη να ασκήσει πολύ μεγαλύτερη οικονομική και διπλωματική πίεση στο καθεστώς της Πιονγιάνγκ αν θέλει να αποτρέψει την περαιτέρω κλιμάκωση», δήλωσε ο κ. Τίλερσον σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Τζιμ Μάτις.

Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημείωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να επισκεφθεί επίσημα το Πεκίνο μέσα στο 2017.
Ο Τραμ είχε γράψει στο Twitter την Τρίτη πως «αν και εκτιμώ πολύ τις προσπάθειες του προέδρου Σι και της Κίνας για να βοηθήσουν όσον αφορά τη Βόρεια Κορέα, δεν έχει υπάρξει αποτέλεσμα». «Τουλάχιστον ξέρω ότι η Κίνα προσπάθησε!», πρόσθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει καλέσει επανειλημμένα το Πεκίνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του πριν από πέντε μήνες να αξιοποιήσει την επιρροή του στον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, για να τον πείσει να διακόψει τα προγράμματα της Πιονγιάνγκ για την απόκτηση βαλλιστικών πυραύλων και πυρηνικών όπλων.

Πηγή: www.skai.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)