Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017

Ξεφτιλισμένοι. Με τροπολογίες, νέο πακετακι μέτρων και ξεψηφίζουν τις συλλογικές συμβάσεις

Τις εντονότατες  αντιδράσεις της αντιπολίτευσης προκαλεί  η κατάθεση προαπαιτούμενων της συμφωνίας που ψηφίσθηκε με τους  εταίρους, με την μορφή τροπολογιών για μία ακόμη φορά,  σε άσχετο νομοσχέδιο (σχετικά με την κύρωση Σύμβασης για την… αλιεία!).    

Οι τροπολογίες θα είναι 5 ή  6 όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης...
τους εκπροσώπους του προεδρείου και των κομμάτων που μετέχουν στη  Διάσκεψη των Προέδρων.

Θα αφορούν το αφορολόγητο και τον τρόπο υπολογισμού του, τις διορθώσεις στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας , το νέο «πάγωμα»  στις συντάξεις, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, τα οικονομικά των κομμάτων και τις  αλλαγές στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.  

Η ανακοίνωση αυτή για τις προθέσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας  αναμένεται να προκαλέσει την εντονότατη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης και κατά την αυριανή συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, στην διάρκεια της οποίας  θεωρείται βέβαιο ότι θα υποβάλουν αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας.    
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: