Ο Σόιμπλε μας έβγαλε στο κλαρί και μας έβαλε στην διαλαθροπλοκή!...

0
Επισημαίνει ο Δημήτρης Α. Γιαννακόπουλος
Λέω, θα γράψω ένα μικρό σημείωμα για να δείξω πώς η στρατηγική των υψηλών πλεονασμάτων καταλύει την δημοκρατία στην Ελλάδα, αλλά φοβάμαι πως κανείς δεν θα με πάρει στα σοβαρά, καθώς όσοι δεν φορτώνουν γενικά και αόριστα το πρόβλημα στον καπιταλισμό ή στον Ιούδα, θεωρούν αιτία τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Αυτός ο σατανάς οδηγεί τις γυναίκες και κόρες μας (: πατριαρχική η αφήγηση, ασφαλώς, αν και εμείς είμαστε μοντέρνοι τύποι, απελευθερωμένοι, φεμινιστές και ασφαλώς αντι-ισλαμιστές) στο πεζοδρόμιο και αυτός ο διώκτης της υγιούς επιχειρηματικότητας των καναλαρχών και συκοφάντης της μεγάλης βιομηχανίας μας των θαλασσών, της απλώστρας και της ξαπλώστρας μάς εισαγάγει στον αδελφοκτόνο πόλεμο της διαλαθροπλοκής (διαπλοκή + λαθρεμπόριο). Αυτό κατάλαβα διαβάζοντας ελληνικό τύπο. Αυτό διαδίδεται στα - και από τα - ελληνικά ΜΜΕ και αναπαράγεται για να ενισχυθεί από ευτελή ταμπλόιντ του εξωτερικού ή από δήθεν σοβαρές φυλλάδες που αποβλακώνουν, κατασκευάζοντας το κοινό των......
προηγούμενων (των χυδαίων ταμπλόιντ). 
Ξέρω, τώρα επιτέλους αποκαλύπτομαι! Ήμουν ανέκαθεν ο δούρειος ίππος του Σόιμπλε, αφού σταθερά υποστηρίζω πως στο βαθμό που "ο κοινοβουλευτισμός είναι ο στρατωνισμός της πολιτικής πορνείας" (Karl Kraus), η πολιτική νομιμοποίηση της πορνείας πολυτελείας και του πεζοδρομίου, καθώς και της διαπλοκής πολιτικών με λαθρέμπορους κάθε είδους είναι ο κανόνας.
Αν σε κάτι χρησιμεύει η δημοσιογραφία, αναγνώστη μου, είναι στο να παρεμποδίζει την μετατροπή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας σε χώρο (πεδίο) στρατωνισμού της πολιτικής πορνείας. Ως δημοσιογράφος μόνον αυτό είχα διαρκώς στο μυαλό μου. Ως "άνθρωπος της αγοράς" και της στρατηγικής της ανάπτυξης πάντα σε αυτό κατέληγα, παρακολουθώντας τις παραμορφώσεις και σοβαρές στρεβλώσεις στον ανταγωνισμό και μελετώντας τη δομή των σύγχρονων κρίσεων.
Ωστόσο, πώς να μιλήσεις ειλικρινά και έντιμα σήμερα χωρίς να παρεξηγηθείς, χωρίς να υποστείς ερμηνευτικό και υφολογικό βιασμό και να ενταχθείς ο δυστυχής σε ένα στρατόπεδο που φυσιολογικά σιχαίνεσαι; Αν πω «δεν φταίει ο Σόιμπλε για το τραγικό αδιέξοδο της ελληνικής κοινωνίας, αλλά η μορφή της κοινοβουλευτικής πορνείας στην Ελλάδα που αφορά και στις σχέσεις του πολιτικού συστήματος με τον "Σόιμπλε"», ή θα καταλήξω αγκαλιά με κάποιον άθλιο φασίστα-υπερπατριώτη, ή με κάποιο διαπλεκόμενο πρεζόνι του νεοφιλελευθερισμού, ή, τι να σου πω, μπορεί και με κάποιον σαλεμένο του εξτρεμισμού! 
Δεν την γλιτώνεις, αν θες να δείξεις τον πολιτικό, αιτιατό μηχανισμό που οδήγησε στην πτώχευση και στην συγκεκριμένη διαχείριση της κρίσης. Πώς να καταλάβει ο κόσμος την μικρή, πικρή αλήθεια που οδήγησε σε εκτεταμένη κοινωνική καταστροφή την Ελλάδα και σήμερα, επί αριστεράς παρακαλώ, την εγκλωβίζει σε ένα σπιράλ αβύσσου για άλλη μια δεκαετία τουλάχιστον;
Με αυτή την ποιότητα στα ελληνικά ΜΜΕ, μην περιμένεις να κατανοήσεις τον αιτιατό μηχανισμό της κρίσης και άρα να έχεις την πιθανότητα να αντιδράσεις ορθολογικά και δημοκρατικά. Κοίταξε αναγνώστη μου, πόρνη δεν γεννιέσαι, γίνεσαι. Αλλά για να γίνεις και να παραμείνεις στο χώρο, πρέπει να διαθέτεις και την αντίστοιχη κουλτούρα και το χάρισμα να την διασκεδάζεις με την επίκληση της ηθικής της ανάγκης, της σωτηρίας, της αγαθότητας και της θυματοποίησης.
Η στρατηγική των "απίθανων" πλεονασμάτων στη συγκεκριμένη οικονομική και κοινωνική φάση της Ελλάδας, που με ικανοποίηση συνομολόγησε ο απίθανος Αλέξης Τσίπρας με την τρόικα, για να σπρωχτεί κάτω από το χαλί το χάλι του χρέους και του ατομικού μηχανισμού προσαρμογής, δεν θα αφήσει τίποτε όρθιο σε ό, τι αφορά στην δημοκρατία στην Ελλάδα. Αυτό, το υπογράφω, καθώς αυτό στην πραγματικότητα μελετώ συστηματικά για περισσότερα από 35 χρόνια. Και αυτό διασκεδάζεται καθημερινά στον ελληνικό Τύπο μέσω του γενικού μηνύματος: ο Σόιμπλε μας έβγαλε στο κλαρί και μας έβαλε στην διαλαθροπλοκή!
Αν ήθελες, απλοϊκά έστω, να συναντηθείς με την αλήθεια, θα μπορούσες ίσως να ισχυριστείς: Η (δεξιά, κεντρώα και αριστερή) πολιτική πορνεία μας έβγαλε στο κλαρί και μας έβαλε στην διαλαθροπλοκή, καθώς αυτά τα δύο κυριαρχούσαν στο διεφθαρμένο από κούνια υποσυνείδητό μας. Αλλιώς δεν γίνεται! Πάντα η πορνεία και το λαθρεμπόριο είχαν υψηλό στάτους στη γενική μας κουλτούρα. Τα μνημόνια απλώς βοήθησαν να νομιμοποιηθεί πολιτικώς η πορνεία χαμηλής τιμής και ο πόλεμος των λαθρέμπορων υψηλής πολιτικής (κομματικής, εδώ) αξίας.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)