Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

Αυτό είναι το σπανιότερο διαβατήριο στον κόσμο

Μόνο τρεις άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη είναι κάτοχοι του συγκεκριμένου διαβατηρίου.

Παρά το γεγονός ότι είναι ένα από τα σπανιότερα διαβατήρια στον κόσμο, δεν θεωρείται ως το πλέον ισχυρό, παρά το γεγονός ότι οι τρεις κάτοχοί του ταξιδεύουν με αυτό παντού προσφέροντας εθελοντική βοήθεια...


Το σπάνιο διαβατήριο είναι αυτό της Ηγεμονικής Στρατιωτικής Τάξης της Μάλτας και κάτοχοί του είναι οι τρεις ανώτεροι αξιωματούχοι της συγκεκριμένης καθολικής ιπποτικής τάξης : ο μέγας μάγιστρος, ο αναπληρωτής μέγας μάγιστρος και ο καγκελάριός της.

Η συγκεκριμένη ιπποτική τάξη ιδρύθηκε το 1099, πλέον δεν υπάρχει χώρα που να την αντιπροσωπεύει και σήμερα διαθέτει δύο σημεία στη Ρώμη, απ’ όπου εκδίδει γραμματόσημα, νόμισμα και διαβατήρια. Σήμερα, λειτουργεί ως ιατρική φιλανθρωπική οργάνωση με 13.500 «ιππότες», «κυρίες» και «εφημέριους», 80.000 εθελοντές και 25.000 υπαλλήλους.Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: