Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

Ο δήμος Αλοννησου κάνει ένα βήμα μπροστά σε επίπεδο ανακύκλωσης

Με καίριες οικολογικές παρεμβάσεις, ο Δήμος Αλοννήσου «γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος», συνεχίζοντας τη στρατηγική ανάδειξης και τοποθέτησης  του νησιού στο «χάρτη» των οικολογικών προορισμών, διεθνών προτύπων.

Με πρωτοβουλία του Δήμου, ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 30 Μαΐου 2017...
, η  απομάκρυνση των ελαστικών που εντοπίζονταν διάσπαρτα στο νησί, κλείνοντας έναν κύκλο προσπαθειών 2 ετών με τη συστηματική αποκομιδή 2​.000 ελαστικών περίπου, που πλέον προορίζονται για ανακύκλωση.

«Με τον τρόπο αυτό  θεραπεύεται ένα χρόνιο πρόβλημα το οποίο συναντά πολλές δυσκολίες και διαδικαστικές αντιξοότητες στην προσπάθεια επίλυσης του και που απασχολεί κάθε Ελληνική περιοχή και Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σε αντίθεση με το υλικό που στείλαμε για ανακύκλωση, η οικολογική συνείδηση μας… δεν είναι ελαστική», συμπληρώνει  ο Δήμαρχος Αλοννήσου, κ. Πέτρος Βαφίνης, που ευχαριστεί θερμά τους δημότες και το προσωπικό του Δήμου για την καταλυτική τους συμβολή στην επιτυχή ολοκλήρωση του εγχειρήματος.

Η κίνηση αυτή, έρχεται να συμπληρώσει κατάλληλα τις προηγούμενες πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής για τη συντονισμένη ανακύκλωση,  την κατάργηση της πλαστικής σακούλας και τη διεθνή πιστοποίηση και διάκριση  του προορισμού για τον έντονα περιβαλλοντικό του χαρακτήρα και τη διατήρηση του μεγαλύτερου φυσικού θαλάσσιου πάρκου της Μεσογείου.
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: