Ο ήρωας αστυνομικός του Λονδίνου: Αντιμετώπισε τους τρομοκράτες με ένα μόνο γκλομπ

Ένας αξιωματικός της Βρετανικής Αστυνομίας Μεταφορών ήταν από τους πρώτους που ανταποκρίθηκαν στην επίθεση στη Γέφυρα του Λονδίνου το βράδυ του Σαββάτου, και αντιμετώπισε τους δράστες ενώ ήταν οπλισμένος μόνο με ένα γκλομπ. 

Από την τρομοκρατική επίθεση σκοτώθηκαν εφτά άτομα, ενώ δεκάδες άλλα τραυματίστηκαν ανάμεσα στα οποία και ο αστυνομικός για τον οποίο ο ανώτερος αξιωματικός του σώματος τόνισε ότι επέδειξε «τεράστιο θάρρος»...
Ο αστυνομικός στην προσπάθειά τους να σταματήσει τους τρεις τρομοκράτες δέχτηκε μαχαιριές στο πρόσωπο, το κεφάλι και το πόδι.

Ο αστυνομικός, το όνομα του οποίου δεν έχει αποκαλυφθεί μέχρι στιγμής, νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στο νοσοκομείο. «Επισκέφθηκα τον αστυνομικό στο νοσοκομείο λίγο μετά την εισαγωγή του για θεραπεία, και ήμουν σε θέση να ακούσω τον απολογισμό του για όσα συνέβησαν χθες βράδυ», δήλωσε την Κυριακή ο επικεφαλής της Βρετανικής Αστυνομίας Μεταφορών.

«Είναι σαφές ότι έδειξε τεράστιο θάρρος ενάντια στον κίνδυνο, όπως έκαναν πολλοί άλλοι που βρέθηκαν στη σκηνή και έσπευσαν να βοηθήσουν. Αν και είναι σοβαρά τραυματίας, ήταν σε θέση να αφηγηθεί πως αντιμετώπισε τους επιτιθέμενους οπλισμένος μόνο με το γκλομπ του, έξω από τον σταθμό της Γέφυρας του Λονδίνου. Για έναν αξιωματικό που βρίσκεται μαζί μας λιγότερο από δύο χρόνια, η γενναιότητα που επέδειξε ήταν εξαιρετική και με κάνει εξαιρετικά περήφανο», δήλωσε ο επικεφαλής του σώματος.

Από την τρομοκρατική επίθεση τραυματίστηκαν ακόμα τρεις αστυνομικοί, με τον ένα, ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Πηγή: iefimerida.gr