(Δια) Στρεβλώσεις

0


Κώστα  Δημ. Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου –Σχολιογράφου)

Δεν μας φτάνουν οι στρεβλώσεις /στραβές, έχουμε και τις διαστρεβλώσεις ώστε να ολοκληρωθεί η ζαβή νεοελληνική μας εικόνα/υπόσταση. Έχουμε –προ πολλών δεκαετιών και συνεχώς χειροτερεύει  η κατάσταση – πάρει ως κοινωνία, πολιτεία «τον στραβό δρόμο».
Νομίζουμε πως «ο γιαλός είναι στραβός» ενώ εμείς «στραβά αρμενίζουμε», «με στραβοτιμονιές».
Κάνουμε τα  «στραβά μάτια» όπου μας βολεύει. Εμφανίζουμε επιλεκτικό «στραβισμό»/ΚΟΜΜΑΤΟΑΛΛΟΙΘΩΡΙΣΜΟ. «Στραβοπατάμε», «παίρνουμε τα πράγματα στραβά» με αποτέλεσμα να πορευόμαστε με θαμπή εικόνα και διεστραμμένη αντίληψη της πραγματικότητας. Μια κοινωνία χύμα, «στραβοχυμένη» που οδηγείται /καθοδηγείται /ποδηγετείται / από ταγούς εμμονικούς στραβοκέφαλους, οι οποίοι δεν θέλουν ή –και – αδυνατούν να δουν αντικειμενικά , κατάματα το τι συμβαίνει, τα «στραβοπατήματά μας» .
Δεν επιτρέπεται ο συνήθης και άδικος διαχωρισμός σε «δικούς» μας – ομοϊδεάτες και …άλλους αποβολιμαίους / απορριπτέους (επειδή είναι πολιτικοί /κομματικοί αντίπαλοι).
Τελευταία  ακούστηκαν (δια) στρεβλωμένες (;) απόψεις για ...στραβές (σφαίρες), διαστροφές, εσκεμμένες παραποιήσεις  δηλώσεων από διαστρο
φείς των ΜΜΕ κ.α ευτράπελα, με αποτέλεσμα να γίνεται σχεδόν αδύνατη η εκτίμηση και η διασταύρωση. Αν συνεχίσουμε να βαδίζουμε με το κλασικό /διαχρονικό αποκλίνοντα  ΚΟΜΜΑΤΟΣΤΡΑΒΙΣΜΟ μας αναπόφευκτα θα: "στραβοκοιτάζουμε", θα "στραβολεμιάζουμε", θα "στραβοπατάμε", θα "στραβοκοιμόμαστε" και θα "στραβοξυπνάμε". Θα "στραβομουτσουνιάζουμε"  κάθε φορά που κάποιος - αντίπαλος ή και εχθρός; - συνέλληνας πει ή κάνει κάτι που δεν μας αρέσει ή δεν μας εξυπηρετεί (!).
Στραβά κι' απόστραβα!.
Πως  όμως θα απαλλαγούμε από την "στραβωμάρα" /κομματική τύφλωση; Πως θα ...ξεστραβωθούμε; Ποιοί θα το κάνουν; (Σ.Σ Πάντως οι καθ' ύλην αρμόδιοι εξουσιαστές και τα ΜΜΕ αποκλείεται).



Κατά την εκτίμησή μου ένας και μόνον τρόπος υπάρχει: Η προσπάθεια απαγκίστρωσης μας από τον κομματισμό - για αρκετούς η (αυτο) θεραπεία από την ΚΟΜΜΑΤΟΠΛΗΓΙΑ.
Η επίγνωση πως δεν (θα πρέπει να ) είμαστε αντίπαλοι /εχθροί αλλά συνεπιβάτες στο ίδιο καράβι.
Θα σκεφτείτε: "ευχολόγια, ανέφικτα, αμπελοφιλοσοφίες". Δίκιο έχετε.
Όμως δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε στραβοπατώντας, κατρακυλώντας, παρακμάζοντας.
Κάποτε πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας (όχι ένοπλα βέβαια) να αντισταθούμε - αντιδράσουμε - αγνοήσουμε τα διχαστικά μηνύματα των κομματανθρώπων και να μονοιάσουμε.
Και -συνακόλουθα - νηφάλια, αφανάτιστα να επιλέξουμε εκείνους τους οποίους (από όλα εννοείται τα κόμματα) θεωρούμε ότι έχουν το ηθικό και διανοητικό ανάστημα, καθώς και την ικανότητα να μας οδηγήσουν με ασφάλεια σε καλύτερες μέρες. Σε απάνεμο λιμάνι.
Ας μην τα περιμένουμε όμως όλα από τους κρατούντες. Ας κρατήσουμε και εμείς  αποστάσεις  από τις ακρότητες, τον εκχυδαϊσμό, τον εκμαυλισμό, την εξαχρείωση. Να καταλάβουν πως αρνούμαστε να τους ακολουθήσουμε, να χειροκροτήσουμε τα -οποία - κουσούρια τους, την ανεπίτρεπτη συμπεριφορά τους.
Ας πάψουμε να αλληθωρίζουμε, να εθελοτυφλούμε, να κάνουμε τα στραβά μάτια.
Επιβάλλεται να αναβλέψουμε!...




ΥΓ Πρόσφατα ΜΟΡΙΟΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ /ΦΑΛΛΟΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ γέμισαν την Αθήνα με ανδρικά γεννητικά μόρια τα περισσότερα των οποίων είναι στραβά, προφανώς σε μια προσπάθεια εναρμόνισης με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα της στρεβλής Νεοελληνικής  πραγματικότητας.
      Και μη χειρότερα!...

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)