Φεμινιστική παράνοια: Η Μαδρίτη απαγόρευσε στους άνδρες να κάθονται με τα πόδια ανοιχτά στα λεωφορεία

Η Μαδρίτη απαγόρευσε στους άνδρες να ανοίγουν πολύ τα πόδια τους όταν κάθονται στο σύστημα δημόσιων μεταφορών της αφότου φεμινίστριες έπεισαν το αριστερό συμβούλιο της πόλης ότι οι άνδρες που εισβάλλουν στο χώρο των άλλων με τα απλωμένα πόδια τους ήταν ένα πρόβλημα που έπρεπε να αντιμετωπιστεί...

Στην φεμινιστική ορολογία ονομάζεται ”manspreading”.
Η εταιρία μεταφορών EMT της Μαδρίτης παρουσίασε ένα νέο σύνολο αυτοκόλλητων ετικεττών που θα τοποθετηθούν σε όλα τα λεωφορεία της πόλης, συμπεριλαμβανομένης μιας ανδρικής φιγούρας με τα γόνατα να απλώνονται ευρύτατα, συνοδευόμενο από το σύνθημα «Σεβάσου το χώρο των άλλων».
“Η αποστολή αυτής της νέας εικόνας είναι να θυμόμαστε την ανάγκη διατήρησης της πολιτικής συμπεριφοράς και το σεβασμό του χώρου του καθενός στο λεωφορείο”, δήλωσε η εταιρεία, η οποία λειτουργεί πάνω από 200 γραμμές λεωφορείων, μεταφέροντας περισσότερους από 400 εκατομμύρια επιβάτες κάθε χρόνο.

“Αυτό το νέο πληροφοριακό σήμα είναι παρόμοιο με εκείνο που υπάρχει ήδη σε άλλα συστήματα μεταφορών σε όλο τον κόσμο για να σταματήσει ο κόσμος να υιοθετεί μια στάση που κάνει τους άλλους να αισθάνονται άβολα”.
Η αλλαγή έρχεται αφότου μια φεμινιστική ομάδα που ονομάζεται Mujeres en Lucha (Γυναίκες σε πόλεμο) ξεκίνησε μια εκστρατεία στα κοινωνικά δίκτυα ενάντια στο «manspreading» και υπέβαλε μια αίτηση που υπογράφηκε από 10.000 ανθρώπους στο δημαρχείο της Μαδρίτης.


“Όπως ακριβώς οι γυναίκες διδασκόμαστε να καθόμαστε με τα πόδια μας κλειστά (σαν να κρατάμε κάτι ανάμεσα στα γόνατά μας), οι ”manspreaders” μεταδίδουν μια ιδέα εξουσίας και εδαφικότητας, σαν να τους ανήκει ο χώρος”, λέει η αίτηση.

H συνέχεια του άρθρου ΕΔΩ ...http://www.offtherecord.net.gr/2017/06/09/%....