Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017

Μαφία των Ρομά: Βρέθηκαν 700 κιλά χρυσαφικά και άλλα τιμαλφή, αξίας 10 εκατ. ευρώ

Περισσότερα από επτακόσια κιλά χρυσαφικά και κοσμήματα καθώς και άλλα τιμαλφή και κειμήλια, όπως πολύτιμοι λίθοι, συλλεκτικά νομίσματα, θρησκευτικές εικόνες και άλλα αντικείμενα, τα οποία ξεπερνούν σε αξία τα 10.000.000 ευρώ βρέθηκαν στο νέο κύκλο ερευνών που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο πλαίσιο της εξάρθρωσης της λεγόμενης "μαφίας των ρομά"...
 
Το απίστευτο της υπόθεσης είναι ότι από τον περασμένο Νοέμβριο που ξεκίνησε το ξήλωμα των τσιγγάνικων.... συμμοριών που πραγματοποιούσαν κλοπές και ληστείες σε όλη την Ελλάδα, ο συνολικός κύκλος της παράνομης δραστηριότητας του εγκληματικού δικτύου ξεπερνά πλέον τα 50 εκατομμύρια ευρώ. 

Μάλιστα οι ληστείες και οι κλοπές – διαρρήξεις που έχουν διαπράξει τα μέλη του εγκληματικού αυτού δικτύου, σύμφωνα και με τα πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα, ξεπερνούν τις 3.000 περιπτώσεις. Οι νέες συλλήψεις τις προηγούμενες ημέρες και τα καινούργια στοιχεία που προστέθηκαν, ανατροφοδότησαν τις έρευνες, οι οποίες προσανατολίστηκαν επιπλέον στον εντοπισμό και την ταυτοποίηση των χώρων που χρησιμοποιούσαν για την απόκρυψη των κλοπιμαίων. 

Έτσι από πολλές έρευνες σε χώρους και σε τριώροφο κτίσμα στο Πάτημα Χαλανδρίου, που συνδέεται με τον 43χρονο συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα 700 και πλέον κιλά χρυσαφικά, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή, στα οποία αναλυτικότερα περιλαμβάνονται: 

- πετράδια συνολικής αξίας που προσεγγίζουν το μισό εκατομμύριο ευρώ, 
- χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις 105.000 ευρώ, 
- ρολόγια επώνυμων εταιρειών μεγάλης χρηματικής αξίας, 
- χρυσές λίρες, 
- πλήθος επώνυμων αναπτήρων μεγάλης χρηματικής αξίας, 
- συλλεκτικά νομίσματα σε διάφορες μορφές, 
- ικανός αριθμός πλακών καθαρού ασημιού και άλλων χρυσών και ασημένιων αντικειμένων και 
- μεγάλος αριθμός χριστιανικών εικόνων διαφόρων επεξεργασιών και μεγεθών. 

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: