Τα θαλασσοδάνεια του Μπόμπολα και οι 2+1 «καυτοί» φάκελοι που πρέπει να ανοίξουν

0
Τέλος στα ψέματα σηματοδοτεί για τον όμιλο Μπόμπολα η καταγγελία του ομολογιακού δανείου ύψους 80.000.000 ευρώ από την Εθνική Τράπεζα στην Πήγασος, που οδηγείται πλέον σε πτώχευση. Τα έντυπά της άλλωστε δεν κυκλοφορούν, καθώς απεργούν οι εργαζόμενοι που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες. Το δάνειο κατέστη ληξιπρόθεσμο και ζητείται η άμεση εξόφλησή του.

Ομως πέραν της Πήγασος είναι γνωστό ότι η οικογένεια Μπόμπολα....
και κυρίως ο ασχολούμενος με τα media Φώτης Μπόμπολας συνδέονται και με άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις προς τις οποίες οι πιστώτριες τράπεζες υποχρεούνται να δράσουν ανάλογα, προκειμένου να τηρήσουν τη νομιμότητα και να διασφαλίσουν τα συμφέροντα των μετόχων τους. Ηδη η άσκηση ποινικής δίωξης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βαθμό κακουργήματος για τα «θαλασσοδάνεια» της ΠΗΓΑΣΟΣ Α.Ε. θέτει ακόμη πιο ψηλά τον πήχη για τις επιβαλλόμενες κινήσεις και προς τα «παρακλάδια» του ομίλου.

Κι αν η Πήγασος, με το «Εθνος», την «Ημερησία», τις ιστοσελίδες, τα ειδικά περιοδικά και τη συμμετοχή στο Mega, ήταν η ναυαρχίδα, η οικογένεια Μπόμπολα έχει σχέσεις, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, με τουλάχιστον άλλες δύο εφημερίδες. Με τη μία -που κινείται στον χώρο του lifestyle και κυκλοφορεί καθημερινά- λέγεται ότι εμπλέκεται μετοχικά.

Οικονομικά προβλήματα

Η δεύτερη είναι ιστορική εφημερίδα. Παρουσιάζει προ πολλού τεράστια οικονομικά προβλήματα. Σε αυτήν ο Φώτης Μπόμπολας, βασικός υπαίτιος για την πορεία της οικογενειακής εκδοτικής επιχείρησης αλλά και ένας από τους βασικούς συντελεστές στο χάλι των ΜΜΕ, συμμμετέχει αφανώς από την πρώτη μέρα έκδοσής της, θέλοντας να έχει υπερκομματική μιντιακή παρέμβαση…

Λέγεται ότι βασικό εργαλείο βοήθειας και των δύο εφημερίδων -οι οποίες υπό άλλες συνθήκες δεν θα μπορούσαν να λειτουργούν- είναι η εκτυπωτική μονάδα ΙΡΙΣ, οι τιμολογήσεις και η διαχείριση της οποίας θα πρέπει να τύχουν ιδιαίτερου κεφαλαίου στις έρευνες της Δικαιοσύνης. Είναι γνωστό ότι τόσο ο μέχρι πρότινος μέτοχός της, μέσω του ΔΟΛ, Στ. Ψυχάρης όσο και ο νυν -για λίγο ακόμα, όπως φαίνεται- μέσω της Πήγασος Φώτης Μπόμπολας χρησιμοποιούσαν τη μεγαλύτερη καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής εντύπων στη χώρα για να «στηρίζουν» ή να εκβιάζουν άλλους εκδότες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και η ΙΡΙΣ βρίσκεται σε ανάλογη οικονομική κατάσταση, με τεράστιες ζημιές και δάνεια δεκάδων εκατομμυρίων. Ετσι επιτύγχαναν απόλυτη στρέβλωση του ανταγωνισμού, ουσιαστικά με τα χρήματα του απλού λαού. Ελεγχαν και φίμωναν κατά περίπτωση τον Τύπο, ούτε καν με δικά τους χρήματα.

Αυτό αυξάνει την ευθύνη των τραπεζών να προχωρήσουν σε πλήρη διαλεύκανση του τοπίου και να μην περιοριστούν μόνο στο σκέλος της Πήγασος. Αλλωστε καθίσταται φανερό ότι είναι αργά πια για να αποδώσει κάθε προσπάθεια κωλυσιεργίας ή συγκάλυψης των δανειακών οργίων που συντελούνταν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Ο δικαστικός κλοιός γύρω από τον όμιλο Μπόμπολα σφίγγει καθημερινώς ολοένα περισσότερο σε όλα τα μέτωπα, όπως φαίνεται και από την έτερη άσκηση δίωξης από την Εισαγγελία Διαφθοράς κατά παντός υπευθύνου κατασκευαστικής εταιρίας συμφερόντων της οικογένειας, για οικονομικό σκάνδαλο σχετικά με την κατασκευή αυτοκινητοδρόμου στα Σκόπια.

Η δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει προκύπτει μάλιστα και από το γεγονός ότι, ενώ όλες τις προηγούμενες ημέρες η Πήγασος διέψευδε ότι έχουν καταγγελθεί τα δάνειά της, η πραγματικότητα ήταν ότι απλώς για λόγους διαδικαστικούς καθυστέρησε -αλλά δεν αποφεύχθηκε- η ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας…

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)