Επίθεση της Sun σε Μαρινάκη: «Εφιάλτης για τη Νότιγχαμ»

Αναλυτικά το δημοσίευμα της «Sun» 

«Οι οπαδοί της Νότιγχαμ Φόρεστ μπορεί να θεωρούν ότι η προοπτική του υποβιβασμού της ομάδας τους στην τρίτη κατηγορία είναι ήδη αρκετά άσχημη. 

Ωστόσο οι δύο φορές πρωταθλητές Ευρώπης βρίσκονται κοντά στο να αποκτηθούν από έναν Έλληνα επιχειρηματία ο οποίος αντιμετωπίζει ακόμα κατηγορίες για στημένους αγώνες....
 Ο πάμπλουτος πλοιοκτήτης Βαγγέλης Μαρινάκης απλώς περιμένει το πράσινο φως από τους υπευθύνους της Football League προκειμένου να ολοκληρώσει την αγορά του συλλόγου από τον Φαουάζ Αλ-Χασαουί.... 

Η Φόρεστ έχει βιώσει μια πενταετία χάους υπό τον ιδιοκτήτη από το Κουβέιτ, Φαουάζ Αλ-Χασαουί. Εννέα προπονητές έχουν περάσει σε αυτό το διάστημα -κανένας τους δεν άντεξε πάνω από 14 μήνες- κατά τη διάρκεια μιας κατάστασης που άφησε την ομάδα να χαροπαλεύει. 

Ωστόσο, ακόμα και αν το σύνολο του Μαρκ Γουορμπάρτον πάρει το αποτέλεσμα που θέλει κόντρα στην Ίπσουιτς την Κυριακή και παραμείνει στην Championship, οι ανησυχίες του δεν θα έχουν τελειώσει. 

Και αυτό επειδή περιμένει στη γωνία μια σκοτεινή φιγούρα από την Ελλάδα. Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης αρνείται πεισματικά όλες τις κατηγορίες εναντίον του -και δεν υπάρχει απόδειξη ενοχής του. Ωστόσο ο Έλληνας δεν έχει απαλλαγεί από όλες τις κατηγορίες. 

Αυτό σημαίνει ότι η Football League θα πρέπει να αποφασίσει αν θα αφήσει την Φόρεστ να πωληθεί σε έναν άνθρωπο ο οποίος μπορεί να αντιμετωπίσει δίκη για στημένους αγώνες ως ο φερόμενος επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης. 

O 49χρονος Μαρινάκης είναι ελεύθερος με εγγύηση και αντιμετωπίζει τέσσερις κατηγορίες για κακουργήματα που σχετίζονται με στήσιμο αγώνων και δημιουργία - διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης που έστηνε αποτελέσματα αγώνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Σε νομικούς όρους, κατηγορείται για δημιουργία εγκληματικής οργάνωσης, απάτη, εκβιασμό και επηρεασμό αποτελεσμάτων αγώνων σκοπίμως και βιαίως, με τη χρήση παράνομων μεθόδων και κατ' εξακολούθηση. 

Ο Μαρινάκης έχει επίσης απαγόρευση ενασχόλησης σε όλες τις σχετιζόμενες με το ποδόσφαιρο δραστηριότητες στην Ελλάδα, περιμένοντας το αποτέλεσμα της νομικής υπόθεσής του. Ωστόσο, παρόλα αυτά, εξακολουθεί να ενεργεί ως πρόεδρος του συλλόγου του Ολυμπιακού τους τελευταίους 22 μήνες. 

Αρχικά είχε κατηγορηθεί για πέντε κακουργήματα τον Ιούνιο του 2015. Τον Σεπτέμβριο του 2016, ο δημόσιος κατήγορος ζήτησε τη δίωξη του Μαρινάκη για τέσσερις κατηγορίες και τον απάλλαξε για την πέμπτη. 

Ζήτησε επίσης την παραπομπή του για την επαναλαμβανόμενη και συνεχιζόμενη παραβίαση των περιοριστικών όρων του Μαρινάκη που σχετίζονται με την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο. 

Ο Μαρινάκης αρνείται όλες τις κατηγορίες. Ωστόσο το γεγονός ότι έχει επισήμως κατηγορηθεί για στήσιμο αγώνων σε υψηλό επίπεδο, ωθεί τους υπεύθυνους της Football League σε διεξοδικό έλεγχό του. 

H Sun Sport ρώτησε τους ανθρώπους της Football League εάν γνωρίζουν σχετικά με τις κατηγορίες που ακόμα βαραίνουν τον Μαρινάκη για στημένους αγώνες στην Ελλάδα και αν σκέφτονται να τις λάβουν υπόψιν τους. 

Ο εκπρόσωπός τους ανέφερε: "Μια διοικητική αλλαγή στην Φόρεστ αξιολογείται από την ηγεσία της Football League σύμφωνα με τις υπάρχουσες διατάξεις και τους κανονισμούς μας. Ωστόσο, δεν έχουμε δικαίωμα να σχολιάσουμε περαιτέρω τις αγοροπωλησίες συγκεκριμένων συλλόγων". 

Ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού έχει απαλλαγεί στο παρελθόν από τις προηγούμενες κατηγορίες για στημένους αγώνες εναντίον του. Οι τωρινές κατηγορίες που αφορούν τον Μαρινάκη σχετίζονται με το σκάνδαλο που ξέσπασε το 2014 μετά από έρευνα των ελληνικών αρχών. 

Ωστόσο, τρία χρόνια μετά από το ξεκίνημα της έρευνας για το "σκάνδαλο της εγκληματικής οργάνωσης", όπως ονομάστηκε, η ελληνική Δικαιοσύνη δεν έχει ακόμα καταλήξει σχετικά με αυτή την υπόθεση, για τον Μαρινάκη και τους άλλους 27 κατηγορούμενους. 

Όλοι τους αρνούνται τις κατηγορίες 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Ελλάδα την περυσινή χρονιά, ο Μαρινάκης και κάποιοι από τους φερόμενους ως συνεργούς του έχουν κάνει τουλάχιστον 14 αιτήσεις στο δικαστήριο απαιτώντας την εξαίρεση του Δημόσιου Κατήγορου από την υπόθεση. 

Τα Μέσα στην Ελλάδα το προηγούμενο καλοκαίρι ισχυρίστηκαν ότι ήταν τακτική από τους κατηγορούμενους προκειμένου να καθυστερήσουν την εξέλιξη της υπόθεσης - σε μια εποχή που η προσπάθεια αγοράς της Νότιγχαμ Φόρεστ από τον Μαρινάκη είχε κολλήσει. 

Η Δικαιοσύνη απέρριψε τις αιτήσεις και ο Δημόσιος Κατήγορος, στα τέλη του Σεπτέμβρη, κατέθεσε πρόταση για παραπομπή σε δίκη του Μαρινάκη και 27 άλλων, ενώ απάλλαξε έξι άτομα. 

Μια επιτροπή δικαστών δεν έχει αποφασίσει ακόμα, εδώ και οκτώ μήνες, σχετικά με το αν θα παραπέμψει σε δίκη τον Μαρινάκη και τους υπόλοιπους. 

Εν τω μεταξύ, οι φίλαθλοι της Φόρεστ μπορεί να αναρωτιούνται για την πιθανότητα ακόμα και αν αποφύγουν τελικά το καυτό τηγάνι (υποβιβασμός), να υποχρεωθούν στη συνέχεια να πηδήξουν στην φωτιά».