Σάββατο, 20 Μαΐου 2017

Η εφημερίδα Sözcü κυκλοφόρησε με λευκές σελίδες - «Όταν σιγεί η Sözcü θα σιωπήσει η Τουρκία»

«Όταν σιγεί η Sözcü θα σιωπήσει η Τουρκία», είναι το σύνθημα της τρίτης μεγαλύτερης τουρκικής εφημερίδας, που κυκλοφόρησε σήμερα με λευκές σελίδας.

Με την «ειδική έκδοση της 19ης Μαίου για την ελευθερία του Τύπου»....
η εφημερίδα απαντά στη σύλληψη τριών στελεχών της. Στην Τουρκία κυκλοφόρησε με 20 λευκές σελίδας, στην Ευρώπη με 10...


Ο αρχισυντάκτης της ευρωπαϊκής έκδοσης της Sözcü, Αλί Ε. Γκιουλέν, είπε ότι μ’ αυτόν τρόπο θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα όχι μόνον κατά των συλλήψεων, αλλά κυρίως λόγω της φίμωσης του αντιπολιτευόμενου Τύπου στην Τουρκία. Η ανταπόκριση του κοινού ήταν τεράστια, καθώς οι πωλήσεις της εφημερίδας αυξήθηκαν σήμερα κατά 40%. Ένας αναγνώστης έγραψε μάλιστα στη συντακτική ομάδα ότι οι κενές σελίδες είναι πολύ πιο εύγλωττες απ’ τα προπαγανδιστικά έντυπα της κυβέρνησης.
Η εφημερίδα Sozcu με έδρα την Κωνσταντινούπολη, κυκλοφορεί από το 2007. Είναι σφόδρα επικριτική στον Ερντογάν και τον Σεπτέμβριο του 2015 είχε ξανακυκλοφορήσει με κενές τις σελίδες γνώμης, διαμαρτυρόμενη έτσι για την αντιμετώπιση των ΜΜΕ από την κυβέρνηση.
Σύμφωνα με την Sözcü, λόγω της αντιπολιτευτικής της στάσης, βρέθηκε το 2015 57 φορές στα δικαστήρια, ενώ κατατέθηκαν εναντίον της 67 μηνύσεις.
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: