Πολιτικό κόμμα μαγειρεύουν οι Σαμαράς, Βενιζέλος, Άδωνις, Στουρνάρας και Σάλας - Η συνάντηση στο σπίτι της Κούρκουλα

Σενάρια συμπόρευσης -ακόμα και νέου πολιτικού φορέα- πυροδότησε το «μυστικό δείπνο νο 2» του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και κυβερνητικό του εταίρο στη συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο. Την ίδια στιγμή, ο κ. Σαμαράς επανήλθε στο προσκήνιο, με την πρώτη του δημόσια δήλωση μέσω επίσημης ανακοίνωσης από τότε που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε πρόεδρος της Ν.Δ.!


Η συνάντηση έγινε αργά το βράδυ της περασμένης Πέμπτης σε διαμέρισμα του Κολωνακίου, το οποίο ανήκει στην πρώην υφυπουργό του ΠΑΣΟΚ Ελένη Κούρκουλα και στον σύζυγό της Διονύση Παναγιωτάκη, το οποίο και παλιότερα έχει χρησιμοποιήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος για συναντήσεις, όταν επιθυμούσε αυτές να μη δουν το φως της δημοσιότητας.

Το τετ α τετ των δύο ανδρών, στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, παρευρέθη πάλι ο Μιχάλης Σάλλας, διήρκεσε τέσσερις ώρες, χρόνος που μαρτυρά ότι η ατζέντα των θεμάτων που συζήτησαν ήταν διευρυμένη. Το ραντεβού Σαμαρά – Βενιζέλου έρχεται σε μια χρονική στιγμή που «φουντώνουν» οι ψίθυροι πως ο τελευταίος βρίσκεται με το «ένα πόδι» εκτός ΠΑΣΟΚ. Η φημολογία αναζωπυρώθηκε όταν την προηγούμενη εβδομάδα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο κ. Βενιζέλος είχε «πλέξει το εγκώμιο» στον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι άνθρωπος ανοιχτός και μπεσαλής».

Η «κυριακάτικη δημοκρατία» αποκάλυψε ότι είχε προηγηθεί και άλλη μυστική συνάντηση των πρώην κυβερνητικών εταίρων λίγες ημέρες μετά το Πάσχα. Και αυτή η συνάντηση είχε γίνει σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας, στην οποία συμμετείχαν ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος και πρώην υπουργός Οικονομικών της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, Γιάννης Στουρνάρας, ο μεγαλοτραπεζίτης Μιχάλης Σάλλας και ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Οι πληροφορίες για τα μυστικά ραντεβού, που όλο και πυκνώνουν, μιλούν για δημιουργία νέου πολιτικού φορέα.

Ενδεικτική των προθέσεων του Αντώνη Σαμαρά είναι και η κίνησή του να προχωρήσει σε δημόσια δήλωση. Προτού καν εκδώσει ανακοίνωση για τη συμφωνία κυβέρνησης – δανειστών η Νέα Δημοκρατία, ο πρώην πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε των χειρισμών της δικής του κυβέρνησης και δήλωνε ότι «χάνουμε 29 δισ. ευρώ εισοδήματος εξαιτίας της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου!»

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ