Η άνοιξη πάει πολύ στην Πελοπόννησο

Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος να νιώσετε ότι η άνοιξη είναι στο απόγειό της από την Πελοπόννησο. Σε κάθε γωνιά της, η εποχή αυτή στήνει ένα μικρό πάρτι. Όπως στην Μονεμβασιά, που στολίζεται με μπουκαμβίλιες. Στη Νέδα και το Πολυλίμνιο, με τα αγριολούλουδα πλάι στους καταρράκτες. Στην ολάνθιστη παλιά πόλη του Ναυπλίου, τους αμπελώνες της Νεμέας ή το δάσος κάτω από τα πόδια μας, στον Οδοντωτό...
Αν σας άνοιξε κι εσάς η όρεξη να εξερευνήσετε την Πελοπόννησο τον Μάιο, σας έχουμε τα οκτώ ιδανικά μέρη… Οκτώ προορισμούς της που η άνοιξη τους πάει πολύ.

Η Μονεμβασιά

…με τα ευωδιαστά λουλούδια να σκεπάζουν τις δρομικές, ήτοι τα θολωτά μονοπάτια της μεσαιωνικής καστροπολιτείας που ατενίζει το Μυρτώο και τις «βόλτες», τα φιδογυριστά δρομάκια που ανηφορίζουν ως την εγκαταλελειμμένη Άνω Πόλη για ακόμα καλύτερη θέα.
Διαβάστε περισσότερα – 10 τρόποι να απολαύσετε την Μονεμβασιά 

Η Μεθώνη

…με το πανέμορφο… τολκινικό κάστρο, το Μπούρτζι, τα λουτρά, τα εκκλησάκια, και τις πολεμίστρες να «κοιτάζουν» προς το τιρκουάζ του Ιονίου, στις ακτές του οποίου θα πιείτε τα πρώτα ουζάκια-στη-θαλασσινή-λιακάδα της χρονιάς.
Διαβάστε περισσότερα – Μεθώνη και Κορώνη: Παραμύθι δύο πόλεων 

Το Πολυλίμνιο

…γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο αναζωογονητικό μετά τις παγωνιές του φετινού χειμώνα, από μια ανοιξιάτικη εκδρομή σε (ούτε μία, ούτε δύο, αλλά) 15 γαλάζιες λίμνες κρυμμένες στην καταπράσινη φύση μεταξύ Καλαμάτας και Πύλου. Τα μονοπάτια ελίσσονται μέσα στο φαράγγι και περνούν από λιμνούλες όπως η Καδή, η Καδούλα, η Σταθούλα, αυτή του Ιταλού και η Μαύρη Λίμνα, η μία πιο ειδυλλιακή από την άλλη, όλες σε προκαλούν για βουτιές κάτω από καταρράκτες.
Διαβάστε περισσότερα – Πολυλίμνιο: Πολύ…μυστικές βουτιές στους καταρράκτες 

Η Νέδα

…για ακόμα περισσότερη αίσθηση γαλάζιας λίμνης, αυτής που γεμίζει ο καταρράκτης του μοναδικού… θηλυκού ποταμιού της Ελλάδας. Τη Νέδα θα την «ξετρυπώσετε» στα σύνορα της Μεσσηνίας και της Ηλείας, ακολουθώντας το μονοπάτι έξω από το χωριό Πλατάνια, και θα είναι ό,τι πιο εξωτικό είδατε αυτή την άνοιξη.
Διαβάστε περισσότερα – Νέδα: Η νεράιδα και ο καταρράκτης 

Το Ναύπλιο

…η παλιά του πόλη δεν χρειάζεται συστάσεις, αλλά είναι ακόμα ειδυλλιακότερη την άνοιξη, με τις μπουκαμβίλιες να σκεπάζουν τα καλντερίμια της και πολύχρωμες γλάστρες να στολίζουν τα πέτρινα μπαλκόνια της. Έξτρα μπόνους, η ρομαντζάδα με το βαρκάκι ως το Μπούρτζι.
Διαβάστε περισσότερα – 10 τρόποι να αγαπήσετε το Ναύπλιο 

Η Νεμέα

…για βόλτες ανάμεσα σε καταπράσινους αμπελώνες, δοκιμές οινικών θησαυρών στην πιο προικισμένη αμπελουργική περιοχή της Πελοποννήσου και ανακαλύψεις στον αρχαιολογικό χώρο που συνδέεται με τους άθλους του Ηρακλή. 
Διαβάστε περισσότερα – Σαββατοκύριακα στην Ελλάδα με οινική αφορμή 

Η Ζαχλωρού

…που κοιτάζει… από χαμηλού το καταπράσινο φαράγγι από τα βάθη του, σε μια υπέροχη περιοχή με δεκάδες γεφύρια και τις ράγες του Οδοντωτού, μια αναζωογονητική σιδηροδρομική βόλτα πάνω από το Βουραϊκό που θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό.
Διαβάστε περισσότερα – Ζαχλωρού: Ομορφιά στα βάθη του φαράγγιου 

Η Δόξα

…η πιο αναπάντεχη ανακάλυψη στην Ορεινή Κορινθία, μία υπέροχη λίμνη με διάφανα νερά, απόκοσμα γαλήνια, «συσκευασμένη» σε πακέτο δώρου με μαυρόπευκα και κατάφυτες πλαγιές. Η Δόξα, με άλλα λόγια, είναι ένα… splash καλοκαιριού σε μια περιοχή που θα νόμιζε κανείς πως ταιριάζει μόνο για χειμερινά σαββατοκύριακα. 
Διαβάστε περισσότερα – Ζήρεια: Αυθεντικά ορεινή, αυθεντικά Κορινθία 

Η Λίμνη Λάδωνα

…η αφορμή για το πιο απολαυστικό ανοιξιάτικο road trip σε ένα ανέγγιχτο μυστικό της Πελοποννήσου, στα σύνορα της Αχαΐας με την Αρκαδία. Τα καταγάλανα νερά της καθρεφτίζουν τις πράσινες πλαγιές του Αφροδισίου όρους, ενώ τα μονοπάτια των βουνών είναι ό,τι πρέπει για ποδηλατάδες. Μη χάσετε τη θέα προς τη λίμνη από το χωριό Πουρνάρια. 
Διαβάστε περισσότερα – Λάδωνας: Παραμύθι στο νερό

ο Λούσιος

…με τα ιδανικά αυτή την εποχή για ράφτινγκ νερά του, που προσφέρονται και για τις πρώτες παγωμένες βουτιές στην ορεινή Αρκαδία. Επιλέξτε για βάση σας την Καρύταινα που απέχει λίγα λεπτά οδήγησης από τη βάση της Trekking Hellas, στο χωριό Βλαχορράφτη. 
Διαβάστε περισσότερα – Best of Ορεινή Αρκαδία