Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός απειλούνται με αφαίρεση βαθμών!

Η απειλή αφαίρεσης βαθμών για τον Ολυμπιακό είναι πλέον και... επίσημη. Το μονομελές πειθαρχικό όργανο κάλεσε σε απολογία το μεσημέρι της Τετάρτης την ερυθρόλευκη ΠΑΕ μετά τη δίωξη που άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας για τα όσα έγιναν στο ημίχρονο του αγώνα με τον Πλατανιά...


Βάσει του άρθρου 29 περί βίας οι Πειραιώτες βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινή τιμωρίας της έδρας τους αλλά και με αφαίρεση έξι βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο κάλεσε σε απολογία για την Τετάρτη 24/05/2017 και ώρα 15:00 τις παρακάτω ΠΑΕ

Α) ΠΑΕ Ολυμπιακός: « Με την παρούσα μας, σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 14562/16-05-2017 Πειθαρχική Δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, καλώντας σας συνάμα, όπως παραστείτε ενώπιόν μας, κατά την εκδίκασή της, η οποία προσδιορίσθηκε, κατά την ημερομηνία της 24ης-5-2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 15:00».

Β) ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ: « Με την παρούσα μας, σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 14847/18-5-2017 Πειθαρχική Δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, καλώντας σας συνάμα, όπως παραστείτε ενώπιόν μας, κατά την εκδίκασή της, η οποία προσδιορίσθηκε, κατά την ημερομηνία της 24ης-5-2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 15:00».

Σε απολογία για τα όσα έγιναν χθες στο γήπεδο της Λεωφόρου κλήθηκαν οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ για την ερχόμενη Τρίτη (23 Μαΐου).

Όπως διευκρινίζεται στην κλήση οι πράσινοι καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για τη ρίψη αντικειμένου, βάσει του άρθρου 15.3, και την οριστική διακοπή του αγώνα, βάσει των όσων αναφέρει το άρθρο 21 του ΚΑΠ.

Αυτό σημαίνει ότι, πλέον, επίσημα το τριφύλλι απειλείται με αφαίρεση τριών βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα, δηλαδή, τα πλέι-οφ της Σούπερ Λίγκας αλλά και με αφαίρεση δύο βαθμών από εκείνο της νέας σεζόν.

Το άρθρο 15.3 του ΚΑΠ για την ρίψη αντικειμένου προβλέπει ένα πρόστιμο μέχρι και 30.000 ευρώ και τιμωρία της έδρας μέχρι και δύο αγωνιστικές.

Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΟΚ καλείται να απολογηθεί για τη συμπεριφορά δύο μελών της αποστολής του. Του Παντελή Κωνσταντινίδη και του γυμναστή του Πέταρ Μιλκάνοβιτς.

Αναλυτικά:

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο κάλεσε σε απολογία για την Τρίτη 23/05/2017 και ώρα 15:30 τις παρακάτω ΠΑΕ στο πλαίσιο των συναντήσεων για την 2η αγωνιστική των Play Offs.

2η Αγωνιστική

Α) ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Π.Κωνσταντινίδη (εκπρόσωπο), PETAR MILCANOVIC (γυμναστή): «Βάσει των αναφερομένων στο από 17/5/2017 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 17/5/2017 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά των κ.κ. Π.Κωνσταντινίδη και PETAR MILCANOVIC στον αγώνα ΠΑΕ Παναθηναϊκός-ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

* Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ., 11 παρ. 1, 2 και 3, σε συνδυασμό και με τα άρθρα 10 παρ. 1 περ. δ΄ στοιχ. Ι και 14 παρ. 1, 2 και 3 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Β) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: « Βάσει των αναφερομένων στο από 17/5/2017 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), και στην από 17/5/2017 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Παναθηναϊκός-ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

* Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ., 14 παρ. 1, 2 και 3, 15 παρ. 1 περ. α΄εδ. α΄και β΄, 2 περ. α΄, δ΄ και ε΄, 3 παρ. 3 περ. Β΄ στοιχ. α΄ εδ. α΄, στοιχ. β΄ εδ. δ΄, στοιχ. ε΄, 7 περ. γ΄ του Π.Κ. της ΕΠΟ, 1, 2 επ., 10 παρ. 5, 21 παρ. 3 περ. β΄, 4 και 10, 36 παρ. 1 περ. α΄ του Κανονισμού Αγώνων Πρωταθλημάτων Επαγγελματικών Ομάδων (Κ.Α.Π.).
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: