Αυτές είναι οι πιο ακριβές πόλεις για να βγεις ραντεβού

Για τον άνδρα που θέλει να πληρώνει ο ίδιος στα ρομαντικά ραντεβού, δεν υπάρχει ακριβότερη πόλη από τη Ζυρίχη. Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Deutsche Bank με τίτλο «Χαρτογραφώντας τις τιμές του κόσμου 2017», η ελβετική πόλη είναι η πιο ακριβή στον κόσμο αν θέλεις να πάρεις ταξί, να αγοράσεις δύο εισιτήρια για σινεμά, δύο αναψυκτικά, φαγητό για δύο σε παμπ ή diner και δύο μπύρες. Η έρευνα περιλαμβάνει 47 πόλεις σε όλο τον κόσμο και η Ζυρίχη βρίσκεται στην κορυφή της λίστας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά....
Η βραδιά που περιγράψαμε παραπάνω κοστίζει 195,90 δολάρια, 147% περισσότερα σε σχέση με τη Νέα Υόρκη, που βρίσκεται στην έβδομη θέση. Δεύτερη ακριβότερη πόλη είναι το Όσλο με 163,6 δολάρια και τρίτη το Τόκιο με 163 δολάρια.
Ο στόχος της έρευνας είναι να εξετάσει κατά πόσο οι συναλλαγματικές ισοτιμίες προσαρμόζονται για να διορθώσουν μεγάλες διαφορές τιμών ανάμεσα σε διαφορετικές χώρες και χρονικές περιόδους – όπως θα έπρεπε να συμβαίνει σύμφωνα με την κλασική οικονομική θεωρία.
Οι φθηνότερες πόλεις για ραντεβού είναι η Μανίλα (39,2 δολάρια), η Τζακάρτα (41,9 δολάρια) και η Κουάλα Λουμπούρ (44,1 δολάρια). Η Πόλη του Έρωτα, όπως αποκαλούν το Παρίσι, βρίσκεται στη 17η θέση με κόστος 117,3 δολάρια. Όσο για την Αθήνα, η Deutsche Bank υπολόγισε το ραντεβού στα 83,9 δολάρια – αρκετά φθηνότερο σε σχέση με το 2014, όταν κόστιζε 104,2 δολάρια.
Αν τώρα το ιδανικό ραντεβού περιλαμβάνει περισσότερο αλκοόλ και τσιγάρα, ακριβότερη πόλη δεν είναι η Ζυρίχη, αλλά το Όσλο και η Μελβούρνη. Για πέντε μπύρες και δύο πακέτα τσιγάρα στις πόλεις αυτές θα πρέπει να πληρώσεις 75 δολάρια, στη Ζυρίχη 50,1 δολάρια και στην Αθήνα 33,3 δολάρια – περισσότερα σε σχέση με τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο, το Τόκιο ή τη Μόσχα.