Εν Αμφιθυμία Διατελούντες



Κώστα Δημ. Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Αυτή τη φορά η αμφιθυμία αφορά τόσο στους εξουσιαστές, όσο και στους εξουσιαζόμενους, .... εξ αδιαιρέτου.
Δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα:
1. Πλεόνασμα:
Εντυπωσιακό, αξιοσημείωτο, επίτευγμα και μάλιστα σε σχετικά μικρό χρόνο. Πιστώνεται αδιαμφισβήτητα στην  Συγκυβέρνησή  μας.
Δίκαια  κομπάζει και άλληλοσυγχαίρονται οι Υπουργοί της.
Αν συνεχίσει θα δημιουργήσει τέτοια αποθέματα /πλεονάσματα που θα τα ζηλέψουν και οι ευρωστότερες  οικονομίες του πλανήτη. Ταυτόχρονα όμως στενοχωρείται επειδή δέχεται τις επιθέσεις της μείζονος και ελάσσονος  Αντιπολίτευσης, αλλά και τις διαμαρτυρίες των καταπιεζόμενων, αναξιοπαθούντων, υπερφορολογούμενων πολιτών. Αδυνατεί να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα. Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Να πείσει για το πρόχειρο, εύκολο, διαβλητό τρόπο απόκτησης πλεονάσματος. Ακόμη και τα νήπια γνωρίζουν ότι με τρείς - βασικά - τρόπους το.......
κατάφερε. Βαρύτατη φορολογία. Μείωση αποδοχών (Μισθών, Συντάξεων). Μη ανταπόκριση στις δικές της υποχρεώσεις πληρωμής /εξόφλησης προς ιδιώτες και επιχειρήσεις (κρατική στάση πληρωμών/ εκπλήρωση υποχρεώσεων) αντί να γίνει προσπάθεια ανάπτυξης, επενδύσεις κ.α
Αυτά τα γνωρίζουν επίσης οι Συγκυβερνώντες , καθώς και το σύνολο του λαού.
Κάτι που δημιουργεί αμφιθυμικές τάσεις στους Κρατούντες.
Από την άλλη πλευρά κάνουν χαρούλες και χοροπηδούν εξαιτίας του καθρεφτίσματος τους στα καθρεφτάκια των "πλεονασμάτων". Όταν τελειώνει το καθρέφτισμα, ξαναντικρίζουν την σκληρή πραγματικότητα,  την δυσβάσταχτη ανέχεια τους, την αδυναμία αντιμετώπισης του κόστους ζωής και αρχίζουν να μελαγχολούν, να πέφτουν σε κατάθλιψη ή -και - να αυτοκτονούν!
2.Προσλήψεις
Δυσεξήγητο, δυσπερίγραπτο το γεγονός των προσλήψεων αχρείαστων (προφανών ημετέρων) υπαλλήλων σε μία χρεωκοπημένη χώρα και μάλιστα σε μια υπό κατάρρευση ΔΕΗ.





Προξενεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι οι αυτοί που θα προσληφθούν δεν θα συμπληρώσουν κενά /ελλείψεις όπου υπάρχουν (πχ Υγεία κ.α) αλλά θα εργάζονται σε θέσεις /τομείς που θα δημιουργηθούν, ειδικά για λόγους ... προσλήψεων (!).
Σατανικό εφεύρημα ο χαρακτηρισμός των λιγνιτορυχείων ως ... Αρχαιολογικών χώρων, οι οποίοι για να λειτουργήσουν χρειάζονται (σε πρώτη φάση ;) προσωπικό 2.500 ατόμων με κόστος 50.000.000 ευρώ (!).
Το κόστος αυτό θα το πληρώσει /επιβαρυνθεί η ΔΕΗ (ώστε να επιταχυνθεί η χρεωκοπία της). Δηλαδή - μέσω των λογαριασμών του ρεύματος - εμείς (!).
Ψυχανεμίζομαι πως οι περινούστατοι κρατούντες σκέφτηκαν ως εξής:
Επειδή η ΔΕΗ προσμετρά το ζήν της, θα πρέπει να μειωθεί το κόστος  παραγωγής ενέργειας.
Στη χώρα μας το εν αφθονία είδος είναι τα "Αρχαία Ευρήματα".
Αν επομένως προτιμηθούν από τον λιγνίτη, θα προκύψει όφελος.
Ακόμη και αν συνυπολογιστούν οι αποδοχές των προτεινόμενων για πρόσληψη /διορισμό: Αρχαιολόγων, Αρχιτεκτόνων, (για ανέγερση Μουσείων μέσα σε ...ορυχεία! ...) Διοικητικών Υπαλλήλων , Συνεργείων Καθαριότητας, Συμβούλων Κομμωτηρίων , Κηπουρών , Βιβλιοθηκάριων, Οιωνοσκόπων, Συγγενών "Πολιτικών", Ανεπάγγελτων, Προοδευτικών και άλλων εξειδικευμένων περί την εξόρυξη προσωπικοτήτων .





ΥΓ Λίγο πρακτικό μυαλό χρειάζεται, μαζί με μπόλικη ιδεοληψία, άφθονο πολιτικαντισμό, άμετρη εξαπάτηση , "Αριστερό πρόσημο", επίπαση λαϊκισμού, μπόλικη λαϊκή αφέλεια ώστε όλοι μαζί να προχωρήσουμε στην ποθεινή εξόρυξη των οφθαλμών ημών και αλλήλων.