Ο Μακρόν διόρισε τον νέο προσωπάρχη του προεδρικού μεγάρου

Τον Αλεξίς Κολέ στη θέση του γενικού γραμματέα (προσωπάρχη) του προεδρικού μεγάρου των Ηλυσίων, την κορυφαία θέση της προεδρίας, διόρισε σήμερα Κυριακή ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν. 

Ο Κολέ, ένας 44χρονος απόφοιτος της γαλλικής σχολής δημόσιας διοίκησης ENA, στην οποία φοιτά η γαλλική ελίτ...
, ήταν προσωπάρχης του Μακρόν όταν ο νυν πρόεδρος ήταν υπουργός Οικονομίας και είχε δουλέψει προηγουμένως και για το υπουργείο Οικονομικών, ως αναπληρωτής διευθυντής του γραφείου του τότε υπουργού Πιέρ Μοσκοβισί.

Στη θέση του διπλωματικού συμβούλου του προέδρου διορίστηκε σύμφωνα με το προσωπικό του Μακρόν ο 61 ετών Φιλιπ Ετιέν, πρώην πρεσβευτής στο Βερολίνο και επίσης απόφοιτος της ENA.

Ο Μακρόν θα διορίσει αύριο τον πρωθυπουργό και η νέα κυβέρνηση θα ανακοινωθεί την Τρίτη, σύμφωνα με πηγή.

Εν τω μεταξύ όπως έγινε γνωστό, ο εκλεγμένος πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν στο τέλος της επόμενης εβδομάδας θα επισκεφτεί γαλλικές στρατιωτικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στο εξωτερικό. Σύμφωνα με σημερινή δήλωση που απέσπασε το Reuters από πηγή που είναι κοντά στον Μακρόν, η επίσκεψη αυτή θα πραγματοποιηθεί στο Μαλί,

Υπενθυμίζεται ότι οι γαλλικές στρατιωτικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επέμβαση στο Μαλί το 2013, προκειμένου να εκδιώξουν ενόπλους που συνδέονταν με την αλ Κάιντα και είχαν καταλάβει τις βόρειες περιοχές του, το 2012.

Από τότε, έχουν αναπτυχθεί περισσότεροι από 4.000 στρατιώτες στην γύρω περιοχή, ενώ από αυτούς, περίπου 1.000 στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στο Μαλί.

Πηγή: skai.gr