Η λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους πάνω στην γη !

Λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους όλων των εποχών δημοσίευσε το περιοδικό TIME.

Όπως είναι αναμενόμενο, η δημιουργία μιας τέτοιας λίστας είναι αποτέλεσμα μεγάλης έρευνας, καθώς η σύγκριση του πλούτου
ανθρώπων που έζησαν σε διαφορετικές ιστορικές περιόδους, με διαφορετικά οικονομικά συστήματα είναι εξαιρετικά δύσκολη...


Το περιοδικό TIME τονίζει πως βασίστηκε σε δεδομένα που αποκόμισαν οι δημοσιογράφοι από πολύωρες συζητήσεις με οικονομολόγους και ιστορικούς. Ας δούμε λοιπόν ποιοι εκτιμάται πως συμπληρώνουν την δεκάδα των πλουσιότερων ανθρώπων, σύμφωνα με το περιοδικό TIME.

Οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι όλων των εποχών:

10 Τζένγκις Χαν

Ο ηγέτης της Αυτοκρατορίας των Μογγόλων διηύθυνε την μεγαλύτερη αυτοκρατορία της ιστορίας. Ένα από τα σημαντικότερα μυστικά της επιτυχίας του ήταν μάλιστα η συνήθειά του να μοιράζεται τον πλούτο του με τους στρατιώτες και άλλους αρχηγούς. Παρόλο που δεν έχτισε ποτέ δικό του παλάτι, ναό ή κάποιο μεγαλειώδη τάφο, θεωρείται πάμπλουτος λόγω των μεγάλων εκτάσεων γης που είχε στην κατοχή του.

9 Μπιλ Γκέιτς

Πρόκειται για τον πλουσιότερο άνθρωπο της εποχής μας και σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, εκτιμάται πως η καθαρή αξία του αγγίζει τα 78,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Δεν μας προκαλεί έκπληξη λοιπόν που κατέλαβε μια θέση στην λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους όλων των εποχών.

8 Άλαν Ρούφους

Ο Άλαν Ρούφους ή Άλαν ο Κόκκινος ήταν ο ανιψιός του Γουλιέλμου Α’ της Αγγλίας. Όπως αναφέρει το περιοδικό TIME, όταν αυτός έφυγε από την ζωή είχε περιουσία 11.000 λιρών, ποσό που αντιστοιχεί στο 7% του ΑΕΠ της Αγγλίας εκείνης της εποχής.



7 Τζον Ντάβισον Ροκφέλερ

Ο Αμερικανός βιομήχανος ξεκίνησε να επενδύει στην βιομηχανία πετρελαίου το 1863 και μέσα σε μια εικοσαετία έφτασε να διευθύνει το 90% της παραγωγής πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με τους New York Times, η αξία του βιομηχάνου εκτιμάται πως αντιστοιχεί στο 2% του αμερικανικού ΑΕΠ του 1918.

6 Άντριου Κάρνετζι

Πρόκειται για τον πλουσιότερο Αμερικανό όλων των εποχών και το 1901 η αξία του υπολογίζεται πως αντιστοιχούσε στο 2,1% του ΑΕΠ των Ηνωμένων Πολιτειών.

5 Τζόζεφ Στάλιν

Σύμφωνα με το περιοδικό TIME, ο δικτάτορας είχε τον έλεγχο του 9,6% του ΑΕΠ της Σοβιετικής Ένωσης. Παρόλο που ο πλούτος δεν ανήκε ακριβώς στον ίδιο, τον διαχειριζόταν ο ίδιος όπως επιθυμούσε. Φυσικά, ο ίδιος μπήκε στην λίστα γιατί το κείμενο αφορούσε στην ευρεία έννοια του πλούτου.

4 Ακμπάρ ο Μέγας

Ο απόγονος του Τζένγκινς Χαν διηύθυνε την Δυναστεία των Μουγκάλ, η οποία έχει μείνει στην ιστορία για την ευκολία με την οποία αφαιρούνταν πλούτος από τον πληθυσμό.

3 Ο έκτος αυτοκράτορας της Δυναστείας των Σονγκ

Ο Κινέζος Zhao Xu είχε τον απόλυτο έλεγχο της πλούσιας αυτοκρατορίας Σονγκ, η οποία είναι γνωστή για την τεχνολογική της ανάπτυξη και τον έξυπνο τρόπο συλλογής φόρων.

2 Αύγουστος Καίσαρας

Σύμφωνα με ιστορικούς, ο Αύγουστος Καίσαρας διηύθυνε μία από τις μεγαλύτερες αυτοκρατορίες της ιστορίας, αλλά είχε στα χέρια της το 1/5 του πλούτου της. Το 201 η περιουσία αυτή θα άγγιζε τα 4,6 τρισεκατομμύρια δολάρια.

1 Μάνσα Μούσα

Ο βασιλιάς του Τιμπουκτού συχνά αποκαλείται ως ο πλουσιότερος άνθρωπος όλων των εποχών, καθώς η χώρα του ήταν ο μεγαλύτερος παραγωγός χρυσού στον κόσμο. Είναι γεγονός πως δεν μπόρεσε κάποιος ιστορικός να υπολογίσει ακριβώς τον πλούτο του, καθώς είναι κυριολεκτικά… ανυπολόγιστος.