Εξεταστική Επιτροπή: Χωρίς αμοιβή βουλευτών η διερεύνηση στο χώρο της Υγείας

Απόφαση να μη λάβουν αποζημίωση για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις έλαβαν οι βουλευτές που μετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή για την διερεύνηση των σκανδάλων στο χώρο της Υγείας.

Η απόφαση ελήφθη στη σημερινή πρώτη συνεδρίαση της Εξεταστικής που θα διερευνήσει υποθέσεις διαφθοράς στην περίοδο 1997-2014. Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη απόφαση μη αμοιβής....
έχουν λάβει και τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά την εμπλοκή του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννου Παπαντωνίου στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Η Εξεταστική για την Υγεία έλαβε επίσης απόφαση να προχωρήσει στο άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών προκειμένου να στοιχειοθετηθούν ενδεχόμενες ποινικές παραβάσεις των εμπλεκομένων ή συγγενών τους. «Όταν οι υπόνοιες βαρύνουν πολιτικά πρόσωπα και σχηματίζονται ικανές ενδείξεις πρέπει να ζητάμε από την αρμόδια αρχή να ανοίγουν οι λογαριασμοί και των στενών τους συγγενών» ανέφερε ο Πρόεδρος της Εξεταστικής Αντώνης Μπαλωμενάκης κατά την πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής.

«Πρέπει να ανοίξουν λογαριασμοί, πρέπει να δούμε στο βάθος ποιοι ωφελήθηκαν από το πάρτυ στο χώρο της Υγείας» ανέφερε σε ανάλογο μήκος κύματος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Παπαδόπουλος. Αντίστοιχα η Αννέτα Καββαδία ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να ελεγχθούν και οι «προβληματικές συμβάσεις», οι «ασυνήθιστες ενέργειες διοικητικών παραγόντων», οι «αμφιλεγόμενες υπουργικές αποφάσεις» και όλες οι σχετικές καταγγελίες και τα πορίσματα που έχει στη διάθεσή της η επιτροπή.

Τα μέλη της Εξεταστικής αποφάσισαν επίσης να ζητήσουν να τους παραδοθεί αύριο η δικογραφία που έχει φτάσει στη Βουλή για το σκάνδαλο του νοσοκομείου Ερ. Ντινάν.

Η επόμενη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη με αντικείμενο την κατάρτιση του καταλόγου των μαρτύρων που θα κληθούν στην Εξεταστική.