Καταγγελία Θεοδωράκη: Δημοσιογράφος της ΕΡΤ εξίσωσε τον Μακρόν με τη Λεπέν

Στην καταγγελία ότι δημοσιογράφος της ΕΡΤ εξίσωσε το νέο πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν με την επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου (FN) Mαρίν Λεπέν προέβη μέσω του ΣΚΑΪ ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Ντράπηκα για τα σχόλια δημοσιογράφου της ΕΡΤ....
, που θα έπρεπε να είναι μετρημένος. Είπε ότι ‘’στη Γάλλια είχαμε δύο πολύ κακούς υποψηφίους, και τι να κάνει ο κόσμος υποστήριξε τον εκπρόσωπο των τραπεζών’’» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού. «Δεν μπορεί να χρησιμοποιεί δημοσιογράφος επιχειρηματολογία των φασιστών, ότι Μακρόν και Λεπέν είναι περίπου το ίδιο» εξήγησε.

«Ο σχολιαστής μπορεί να λέει ό,τι θέλει, ο δημοσιογράφος πρέπει να είναι μετρημένος. Ζητάμε εξηγήσεις από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ κ. Ταγματάρχη» πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, εξήρε το νέο γάλλο πρόεδρο, υπενθυμίζοντας ότι την τελευταία ημέρα του προεκλογική του αγώνα είπε ότι πρέπει να ξαναδούμε τα χρέη της Ευρωζώνης, κάτι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα».



«Είμαι με τον Μακρόν και με την ουσία αυτών που είπε. Έβαλε στη Γαλλία πολλά πράγματα που είπε και Το Ποτάμι όταν εμφανίστηκε, αλλά με πολύ μεγαλύτερη επιτυχία. Eχει πολύ τολμηρές λύσεις για το δημόσιο και την αξιολόγηση είναι ο καινούργιος προοδευτικός πόλος Μακρόν, όχι μια λύση που έρχεται από το παρελθόν» τόνισε.

Παράλληλα, επέκρινε την κυβέρνηση για την υποστήριξή της στον πρώτο γύρο στον Ζαν Λικ Μελανσόν, τον οποίο αποκάλεσε «εθνικιστή και λαϊκιστή». «Τα συμφέροντά μας δεν θα έπρεπε να οδηγήσουν την κυβέρνηση στην υποστήριξη μιας ακραίας επιλογής στη Γαλλία» τόνισε. Για την Μαρίν Λεπέν ο κ. Θεοδωράκης εκτίμησε ότι θα έχει πολλά προβλήματα στο εσωτερικό του κόμματός της, καθώς περίμεναν πάνω από 40%. «Έβγαλε κακία στο ντιμπέιτ η Λεπέν» σημείωσε.

«Πιστεύουμε σε ένα δημόσιο χωρίς κομματικούς εγκάθετους. Ο πρώτος στόχος της επόμενης κυβέρνησης πρέπει να είναι αυτός. Υπάρχουν περιθώρια να ενισχυθεί η πραγματική οικονομία. Εκεί πρέπει να κατευθυνθούν τα αντίμετρα και όχι στους κομματικούς πελάτες» ανέφερε ακόμα ο επικεφαλής του Ποταμιού.