Κοντά σε ελληνοαμερικάνικα χέρια η Εθνική Ασφαλιστική

Σε ισχυρή ρελάνς φαίνεται ότι προχώρησε η κοινοπραξία Calamos – Exin Partners στη κόντρα για την Εθνική Ασφαλιστική αποκτώντας προβάδισμα έναντι της κινεζικής Fosun. Οι τελικές αποφάσεις για τις βελτιωμένες προσφορές που έλαβε η Εθνική Τράπεζα από τους δύο «μνηστήρες» αναμένονται τις επόμενες ημέρες...


Πληροφορίες αναφέρουν ότι το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας θα συνεδριάσει την Παρασκευή 2 Ιουνίου. Εκεί φαίνεται ότι θα προτιμηθεί η προσφορά της ελληνοαμερικανικής κοινοπραξίας προκειμένου να προχωρήσει η ολοκλήρωση της συμφωνίας μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Πηγές κοντά στην διαδικασία αναφέρουν στο insider.gr ότι η κοινοπραξία του ελληνοαμερικανού επενδυτή Τζον Κάλαμος και της ολλανδικής Exin Group αιφνιδίασε τους πάντες υποβάλλοντας σημαντικά υψηλότερη βελτιωμένη προσφορά από αυτή της Fosun, η οποία αρχικά είχε προσφέρει υψηλότερο τίμημα για την μεγαλύτερη ελληνική ασφαλιστική.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες το τίμημα ξεπέρασε κατά πολύ την αποτίμηση της Εθνική Ασφαλιστικής και προσεγγίζει τα 800 εκατ. ευρώ.

Η κοινοπραξία Calamos – Exin Partners φαίνεται ότι διαθέτει προβάδισμα και στη πρότασή της για την πώληση ασφαλιστικών προϊόντων από τα υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας για τα επόμενα δέκα με δεκαπέντε χρόνια. Σημείο το οποίο όπως έχει αναφέρει το insider.gr αποτελεί σημαντικό κριτήριο για την επιλογή του νέου επενδυτή.