μη φαρμακωθούμε ...κιόλας

0
 Ελλην Φορολογούμενος

Τραγική ηθοποιάρα Κατερίνα Χέλμη σαν Μαρίνα στα «Κόκκινα Φανάρια» του Βασίλη Γεωργιάδη, εν έτει 1963, απειλεί εις μάτην τον προφανέστατα γάιδαρο νταβατζή της... Ντόρη (Κώστα Κούρτη): «Μη φύγεις Ντόρη μου, μη φύγεις! Θα φαρμακωθώ Ντόρη...» σε μια σκηνή που άνετα την λες κλασική. Δεν ήμουν τότε εκεί - δεν ξέρω.
Σαν απειλή βέβαια, και δη για γκομενικά, κυκλοφορούσε παλαιόθεν. Το βεβαιώνει π.χ. ο Ρούκουνας στο άσμα «Ξενιτιά Μαγκούφα» του 1935.
Αλλά σήμερα το κόβω κατάχλωμο αυτό το «Θα φαρμακωθώ» να το πάρουν περισσότεροι στα... τραγικά, απ’ όσοι στην πλάκα.
Κι όμως ο Σόιμπλες  αφού μάλωσε - για το χρέος της Ελλάδας , και καλά - με τον ηγέτη της Γαλλίας, του ΔΝΤ , των ΗΠΑ  , των Σοσιαλδημοκρατών , των αριστερών , των φιλελευθερων , των Ιταλών ...φσσσς και φήμες τον φέρουν να έχει αρπάξει την μονάκριβη θυγατέρα του Λίαμ Νίσον (ξέρετε αυτόν στην ταινία η "αρπαγή 1-2-3 ") , γενικώς έχει τσατίσει κόσμο και κοσμάκη , τους πάντας και δια πάντα. Απειλεί την χώρα μας και......
αμφισβητεί τα συμφωνηθέντα.
Μ΄αυτά και μ΄αυτά πήγαμε γιουρογκρουπ και ψες και υιοθετήσαμε τη γραμμή της εγκαταλελειμμένης Χέλμη-Μαρίνας και πηραμε και οτιδήποτε εξαρτησιογόνο που μπορεί να παίζει σε μια καταναλωτική κοινωνία που πλέον καταπίνει μεν πολλά και διάφορα φαρμάκια, αλλά θα πρέπει ενίοτε να εκτοξεύει βιτριόλι ή και να διαολοστέλνει ,και  να μην  το κάνει πλέον από προδομένη καψούρα , αλλά από αγάπη για το λαό της.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)