Σάββατο, 27 Μαΐου 2017

Αλαλούμ με τη διαδρομή του τρομο-δέματος που χτύπησε τον Λουκά Παπαδήμο

Τη διαδρομή που ακολούθησε το παγιδευμένο δέμα προτού φτάσει στα χέρια του Λουκά Παπαδήμου προσπαθεί να χαρτογραφήσει η Αστυνομία, εν μέσω αντικρουόμενων πληροφοριών όσον αφορά το πού ελέγχθηκε η αλληλογραφία του πρώην πρωθυπουργού.

Μέλος της προσωπικής ασφάλειας του κ. Παπαδήμου, που χειρίστηκε την αλληλογραφία του την ημέρα της βομβιστικής επίθεσης, δήλωσε ότι παρέδωσε το τρομο-δέμα στο φυλάκιο της Βουλής ώστε να ελεγχθεί στο μηχάνημα ακτινών Χ του κοινοβουλίου....
 Το ίδιο προκύπτει από δηλώσεις προσωπικού φίλου του κ. Παπαδήμου, ο οποίος τον επισκέφτηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο φίλος ανέφερε ότι ο πρώην πρωθυπουργός του είπε ότι ο παγιδευμένος φάκελος στάλθηκε για έλεγχο στη Βουλή, κι όχι στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπως είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Σημειώνεται ακόμα πως από την εξέταση που έγινε στα μηχανήματα ακτίνων Χ της ΤτΕ δεν βρέθηκε κανένα στοιχείο που να καταδεικνύει ότι το επίμαχο δέμα είχε περάσει από εκεί. Αντίθετα, τα μηχανήματα της Βουλής είναι παλαιότερης τεχνολογίας και δεν τηρούν αρχείο για τα αντικείμενα που πέρασαν από τις ακτίνες τους.

Διαψεύδουν κοινοβουλευτικές πηγές

Ωστόσο, αρμόδιες κοινοβουλευτικές πηγές διαψεύδουν ότι ο έλεγχος έγινε στη Βουλή.

Όπως υποστηρίζουν, την ημέρα του χτυπήματος οι άνδρες που βρίσκονταν στο φυλάκιο δεν κατέγραψαν ούτε ένα άτομο της προσωπικής ασφάλειας του κ. Παπαδήμου να παραδίδει φάκελο για έλεγχο.

Σημειώνουν μάλιστα ότι για να περάσει οποιοσδήποτε αστυνομικός που δεν ανήκει στην ασφάλεια του κοινοβουλίου απαιτείται ειδική διαπίστευση, που δεν δόθηκε, ενώ για τη χρήση των μηχανημάτων X-ray χρειάζεται προσωπική εντολή του φρουράρχου, που ούτε καν ζητήθηκε.

Επιπλέον, οι ίδιες πηγές διατείνονται ότι το προσωπικό που έχει την ευθύνη των μηχανημάτων X-ray, είναι άρτια εκπαιδευμένο από εξειδικευμένες υπηρεσίες, με την τελευταία εκπαίδευσή τους να έχει γίνει μόλις προ τριών μηνών.

Σε κάθε περίπτωση για τη διευκόλυνση των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας με εντολή του φρουράρχου και του Προέδρου της Βουλής, δόθηκε ήδη το βίντεο που καταγράφει από κάμερα του προαυλίου τις εισόδους όλων των προσώπων που εισέρχονται στη Βουλή και περνάνε από τον ανιχνευτή X-ray, συνεπώς το οπτικό υλικό θα δώσει όλες τις απαντήσεις.

Την ίδια ώρα πάντως, κοινοβουλευτικές πηγές θέλουν τη φρουρά της Βουλής να έχει αιτηθεί την αντικατάσταση ορισμένων εκ των υφιστάμενων ανιχνευτών X-RAY που δεν είχαν αλλάξει το 2010, με νεότερους ακόμη πιο προηγμένης τεχνολογίας, που θα μπορούν να παράσχουν 1000% κι όχι 100% ασφάλεια.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν το αίτημα αυτό να βρίσκεται ήδη στην τελική φάση υλοποίησής τους. Σε κάθε περίπτωση πάντως, αρμόδιες πηγές διαβεβαιώνουν ότι και τα υπάρχοντα μηχανήματα παράσχουν την απαιτούμενη ασφάλεια.

Δεν υπάρχει ακόμα ανάληψη ευθύνης

Έως τώρα δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για το χτύπημα, όμως το modus operandi θυμίζει τα τρομο-δέματα που στάλθηκαν τον Μάρτιο στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στο Βερολίνο και τα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι, όπου μία υπάλληλος τραυματίστηκε ελαφρά ανοίγοντας το πακέτο.

Η «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» είχε ισχυριστεί πως ήταν υπεύθυνη για το δέμα προς τον γερμανό ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ακόμα οκτώ παγιδευμένα δέματα είχα βρεθεί στη συνέχεια στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι, με παραλήπτες επιφανείς έλληνες και ευρωπαίους αξιωματούχους.

Πηγή: skai.gr
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: