Πασχαλινές Παρεκτροπές



Κώστα Δημ. Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Είθισται το Πάσχα να γίνονται διάφορες παρεκτροπές και παρεκκλίσεις.
Κυρίως - αλλά όχι και αποκλειστικώς - διαίτης.
Τα τελευταία χρόνια, τούτες τις χρονιάρες  ημέρες, παρατηρείται παραχώρηση του πρωτεύοντος ρόλου των γαστριμαργικών απολαύσεων σε αναρχικές πράξεις ή και ασύμβατες συνυπάρξεις - συμβιβασμούς άθεων /άθρησκων με ένθεους /θρήσκους (;).
Οργισμένα άτακτα αναρχοαυτόνομα "παιδάκια" τη βρίσκουν (λαϊκά) πετώντας -αντί βεγγαλικών και κροτίδων - .... βόμβες μολότοφ (!).
Γιορτάζουν με τον δικό τους ακίνδυνο, ενάρετο θορυβώδη τρόπο !.
Φαντάζομαι πως το γλέντι τους τώρα αρχίζει, και κάθε χρόνο θα γίνεται και περισσότερο φαντασμαγορικό με τη χρήση καλάσνικωφ, χειροβομβίδων και αρμάτων!.....
Συμβαίνουν αυτά τα εξόχως ενδιαφέροντα και ωραία σε "Δ η μ ο κ ρ α τ ι κ έ ς  μπανανίες" όπου ο καθένας κάνει ό,τι τον ευχαριστεί και απολαμβάνει ό, τι - και όπως - του αρέσει. Εδώ θα πρέπει να......
εξάρω και την συνεπή συμβολή των συγκυβερνούντων συντρόφων οι οποίοι συμμερίζονται απόλυτα τον νόμο - δίκαιο των μπαχαλάκηδων, όχι μόνον δεν τους εμπόδισαν ή συνέλαβαν, αλλά ούτε καν τους καταδίκασαν έντονα.
Ίσως επειδή περίμεναν ... μεγαλύτερο "ξεφάντωμα".
Ας μην απογοητεύονται. Τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Του χρόνου θα συμβούν χειρότερα. Εξάλλου οι ... παραδόσεις του ξεχαρβαλώματος επιβάλλεται να συνεχιστούν οπωσδήποτε. Με κάθε κόστος και απώλεια. Ακόμη και ανθρώπινων ζωών.
Δεν αποκλείεται να παρασυρθούν και να συμμετάσχουν μουσουλμάνοι τζιχαντιστές για δικούς τους θρησκευτικούς λόγους.
- Θεόσταλτα - άθεα - "παπαδάκια" επιχείρησαν έναν αδιανόητο ...
"Ιστορικό ΕΝΘΕΟΑΘΕΙΣΤΙΚΟ Συμβιβασμό"!. Ποιός το περίμενε, ποιός να το φανταζόταν , τι θα έβλεπαν τα μάτια του, με τι λαμπάδες θα φωτιζόταν το σκοτάδι της άγνοιας του Πασχαλιάτικα.
Τι ασυνήθιστο, πρωτόγνωρο θέαμα να βλέπεις δηλωμένους άθεους να κρατάνε λαμπάδες και να λαμβάνουν μέρος στη Μεγάλη Γιορτή της Χριστιανοσύνης! Θαύμα !!! ....


Ακόμη να βλέπεις προσκυνήτρια , λαμπαδοκρατούσα με το φώς του ... "ψευδοθαύματος"  (της) να οδηγεί τα πολιτικάντικα -λαϊκίστικα βήματά της προς τα στασίδια της πεφιλημένης εξουσίας.
Τα έχασα. Μετάνιωσα που δεν έχω ασχοληθεί με την επιθεώρηση. Πάρτυ (θα) κάνουν οι επιθεωρησιογράφοι / κωμωδιογράφοι και σκιτσογράφοι ευγνωμονούντες για τα - δωρεάν και ανερυθρίαστα - "νούμερα" που τους προκύπτουν απρόσμενα.
Κάποιοι κοροϊδεύουν κάποιους στον - ευλογημένο - Τόπο μας (Σ.Σ Μήπως ακούγομαι ωσάν ο ....4ος Μάγος;). Δικαίωμά τους να μην πιστεύουν. Να προσκυνούν στον Πανάγιο Τάφο και να εκκλησιάζονται εδώ. Αλλά δεν έχουν το δικαίωμα να αμφισβητούν ή και να χλευάζουν τους άλλους που πιστεύουν.  Ακόμη δεν δικαιούνται να προσβάλλουν την αισθητική μας κρατώντας λαμπάδες ως σύγχρονοι Γραμματείς και Φαρισαίοι.



ΥΓ Δεν αποκλείεται του χρόνου να εμφανιστούν κρατώντας λαμπάδες μέχρι το μπόι τους και φορώντας .... νυκτικά, ώστε να μας πείσουν ότι διακατέχονται από θεόπνευστα αισθήματα ... (κατα) νυκτικά !!!