Πόσα «έσκασε» ο Μαρινάκης για να πάρει τη Νότιγχαμ

Μετά από ένα σίριαλ πολλών επεισοδίων που ξεκίνησε πέρυσι και ολοκληρώθηκε φέτος, ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι πλέον και επίσημα ο ιδιοκτήτης της Νότιγχαμ Φόρεστ, αφού η αγορά του αγγλικού συλλόγου ολοκληρώθηκε με κάθε επισημότητα.

Σαφώς και πρόκειται για τεράστια επιτυχία του ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού, ο οποίος έγινε ο πρώτος...
Έλληνας που αποκτά ομάδα στην Αγγλία. Το εγχείρημα είναι πολύ σπουδαίο, ωστόσο έχουν γραφτεί ορισμένες ανακρίβειες και υπερβολές για το deal από την πλευρά των Άγγλων.

Συγκεκριμένα, έγινε λόγος για αγορά της Νότιγχαμ αντί 50 εκατομμυρίων ευρώ από τον Μαρινάκη, ποσό που, απ' όσο ξέρουμε, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Πρόκειται για μια κλασσική υπερβολή από τους... ειδικούς του είδους Άγγλους, αφού ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι τα 50 εκατομμύρια δεν έπεσαν στο τραπέζι ως ποσό ούτε πέρυσι, όταν οι φήμες έκαναν λόγο για συμφωνία περίπου στα 35-40 εκατομμύρια.

Τελικά, το deal έκλεισε φέτος με ένα ποσό γύρω στα 30 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή ούτε το 70% των χρημάτων που γράφουν οι Άγγλοι.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η συμφωνία αποτελεί μια επιτυχία τεραστίων διαστάσεων για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, αφού το απίστευτο της υπόθεσης είναι πως κατάφερε να αποκτήσει ομάδα στην Αγγλία δίνοντας τα μισά από αυτά που ξόδεψε για να πάρει τον Ολυμπιακό.



Πηγή: sportdog.gr