Όργιο φημών για την κατάσταση της υγείας του Ερντογάν

0
Όργιο φημών σχετικά με την υγεία του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκάλεσε η αιφνιδιαστική ακύρωση όλων των προγραμματισμένων για το απόγευμα της Δευτέρας ραντεβού με τους ηγέτες που έχουν επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη, μεταξύ των οποίων και του Προκόπη Παυλόπουλου, αλλά και του Μολδαβού ομολόγου του, Ιγκόρ Ντόντον, καθώς και του Ρώσου πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ....
 Τα τουρκικά ΜΜΕ έχουν δώσει μεγάλη έκταση στην ξαφνική απουσία του Τούρκου προέδρου, ο οποίος εμφανίστηκε στη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας των χωρών του Ευξείνου Πόντου. Αργότερα, ωστόσο, δεν παραβρέθηκε στο γεύμα, επιστρέφοντας εσπευσμένα στην οικία του.

Στη θέση του παρακάθισαν ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ και ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η τουρκική πλευρά πρότεινε αντί του Ταγίπ Ερντογάν, η συνάντηση να γίνει μεταξύ του Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, όμως η ελληνική αντιπροσωπεία αρνήθηκε.

Πηγές από την Προεδρία αναφέρουν ότι ήταν τιμώμενο πρόσωπο ο κ. Παυλόπουλος στο γεύμα που παρατέθηκε μετά τη σύνοδο και προσθέτουν ότι είχε σύντομη συνομιλία με τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπναλί Γιλντιρίμ.

Επιπλέον, από την ελληνική αποστολή που συνοδεύει τον Προκόπη Παυλόπουλο στην Κωνσταντινούπολη υποστηρίζουν ότι η ακύρωση της συνάντησης με τον Ταγίπ Ερντογάν δεν αποτελεί ένδειξη επιδείνωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων ή μήνυμα δυσαρέσκειας του προέδρου της Τουρκίας προς την Αθήνα.

Προς τούτο, σημειώνουν ότι το πρωί της Δευτέρας οι κύριοι Παυλόπουλος και Ερντογάν είχαν εγκάρδιο διάλογο με τον Τούρκο πρόεδρο να αναφέρεται στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπάσκετ από την Φενέρμπαχτσε σημειώνοντας ότι αυτό επιτεύχθηκε με τη βοήθεια του Σέρβου προπονητή Ζέλικο Ομπράντοβιτς και του Έλληνα καλαθοσφαιριστή Κώστα Σλούκα.

Επισημαίνεται, ότι η επίσκεψη Παυλόπουλου στην Κωνσταντινούπολη είναι η πρώτη που πραγματοποιεί αρχηγός του ελληνικού κράτους μετά το 1952, όταν είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Τουρκία ο τότε βασιλιάς Παύλος.

Πηγή: protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)