Ένα νέο μνημόνιο, το πέμπτο, προ των πυλών

0
Πριν λίγες μέρες ψηφίστηκε ένα νέο μνημόνιο που αφορούσε νέα μέτρα που απαίτησαν οι δανειστές. Ένα νέο μνημόνιο, το τέταρτο, που δεν συνοδεύτηκε από extra χρηματοδότηση και μάλιστα με μέτρα που ξεκινάνε άμεσα θα επιφέρει νέα ύφεση στην ελληνική οικονομία. 

Ο λόγος που είμαστε στα μνημόνια δεν είναι απλά γιατί δεν μας δανείζουν οι αγορές βέβαια. Οι αγορές ναι δεν μας δανείζουν....
αλλά οι μνημονιακές κυβερνήσεις από το 2010 μέχρι σήμερα έχουν αποφασίσει να πληρώνουν κανονικά το χρέος που έχει γιγαντωθεί από τα δανεικά χρήματα των μνημονίων που δόθηκαν όχι για να πληρώνονται μισθοί και συντάξεις, αλλά για να πληρώνονται κατά 95% τα προηγούμενα δανεικά. Το συγκεκριμένο χρηματοδοτικό πρόγραμμα που είναι σε ισχύ για να πληρώνει τις δανειακές μας υποχρεώσεις (με αντάλλαγμα το τρίτο-τέταρτο μνημόνιο) λήγει του χρόνου, το καλοκαίρι του 2018!!

ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑ;;;

Μετά αν δεν υπάρξει άλλο πρόγραμμα για να πληρωθούν τόκοι, χρεολύσια, δόσεις πρέπει να μας δανείζουν οι αγορές. Υπάρχει τέτοια πιθανότητα;;;

ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΟΧΙ!!

Οι συνθήκες και τα νούμερα της οικονομίας μας, δεν θα είναι καλύτερα από τα σημερινά. Και σήμερα, δεν μπορείς να δανειστείς από τις αγορές!!

Έτσι υπάρχουν 2 επιλογές. Είτε να σταματήσεις να πληρώνεις το χρέος πράγμα που δεν γίνεται αποδεχόμενος το πλαίσιο ευρώ και ΕΕ είτε να ζητήσεις νέο χρηματοδοτικό πακέτο από τους δανειστές για μετά το καλοκαίρι του 2018. Χρηματοδοτικό πακέτα που θα συνοδεύεται από νέα μέτρα, δηλαδή μιλάμε για πέμπτο Μνημόνιο!!

Τσίπρας, ή Μητσοτάκης θα επιλέξουν την δεύτερη λύση, αυτή του 5ου Μνημονίου, γιατί για αυτούς το ευρώ είναι ευτυχία!

Για αυτό το λόγο, προετοιμαστείτε για νέο πακέτο, και ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις από το φθινόπωρο και μετά!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)