Κομματικά Απόνερα

0


Κώστα  Δημ. Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Αποφεύγω να παρακολουθώ ομιλίες "Πολιτικών" δημόσιες, στο Κοινοβούλιο, καθώς και τηλεοπτικές συνεντεύξεις.
Συμβαίνει όμως ενίοτε να τις .... υφίσταμαι.
Παρακολούθησα - συμπτωματικά- εκείνη που έδωσε πρόσφατα σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό ο κος Πρωθυπουργός.
Μία από τα ίδια. Επίθεση στους προηγούμενους , απόλυτη δικαιολόγηση των πεπραγμένων της (συγ)κυβέρνησης, επίρριψη ευθυνών στους "Θεσμούς". Δεν πρωτοτύπησε. Ανάλογα συμπεριφέρονταν οι "Πολιτικοί μας" ανέκαθεν.
Ξένισαν πάντως - τους αφελείς- κάποιες λεπτομέρειες όπως ότι:
-Πάμε καλά (απόδειξη ότι είχαμε μεγάλη έξοδο εκδρομέων το Πάσχα) (!).
- Ενοχλήθηκε και εφάρμοσε, απαντώντας , το "άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε" όταν ο παρουσιαστής του θύμισε τα ......
741 ευρώ κατώτατου μισθού, τη μείωση των συντάξεων, το σχίσιμο των Μνημονίων, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, το ΌΧΙ που το έκανε ΝΑΙ του Δημοψηφίσματος, τις κατασχέσεις των τραπεζικών λογαριασμών, τα capital controls  των Τραπεζών, τους πλειστηριασμούς κατοικιών κ.α
Για τα παραπάνω ... άλλοι (προηγούμενοι και οι Δανειστές) φταίνε (;)
- Απρόσμενα ο κος Β. Σόιμπλε έγινε: "Σοβαρός και Σεβαστός" (!).
(Σ.Σ Ίσως επειδή .... ενηλικιώθηκε στη διετία ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ).
- Η φράου Μέρκελ: "Ανοιχτόμυαλη πολιτικός, με συναίσθηση ευθύνης, αν και ανήκει στον κεντροδεξιό χώρο" (;).
(Σ.Σ Μια πράγματι ενδιαφέρουσα, όψιμη, διαπίστωση η οποία θα συγκινήσει τους οπαδούς του (ως ειλικρινής μεταμέλεια ή ως απόκτηση παρατηρητικότητας).
Θα εκνευρίσει όμως όλους τους κεντροδεξιούς αυτό το "παρά το ότι ανήκει στον κεντροδεξιό χώρο".
Τι θέλει να πει ο ποιητής - Πρωθυπουργός με αυτό; Ότι εξορισμού / προοιμίου /καταβολών οι "Αριστερίζοντες" είναι ανοιχτόμυαλοι και οι "Κεντροδεξιοί" στενόμυαλοι - με την εξαίρεση ίσως της κας Μέρκελ; (Σ.Σ Εκ παραδρομής δεν ανέφερε  και τον (συν) Κυβερνήτη του).


Πάντως είναι ενθαρρυντικό και προάγει τα πολιτικά ήθη το γεγονός ότι η περινούστατη αυτή διαπίστωση προέρχεται από ένα "Αριστερό μυαλό Πρωθυπουργικού διαμετρήματος").
Λαϊκά αυτά λέγονται - και είναι - κομματοκατευθυνόμενες "μπηχτές" που σε κάθε ευκαιρία θα πρέπει να επιφέρονται ώστε ο διαρκής αγώνας εναντίον παντός μη "Αριστερού /Ροζ / Εμπριμέ" να διατηρείται - ατελείωτα και βιοποριστικά /επαγγελματικά - επαγγελματικό κομματικό καθήκον.
Όταν τελείωσε η συνέντευξη αναρωτήθηκα -για πολλοστή φορά εδώ και δεκαετίες - πότε επιτέλους όλοι αυτοί οι κύριοι του Κ.Σ (=Κομματικού Συστήματος) θα αντιληφθούν την στοιχειώδη υποχρέωσή τους να πουν την α λ ή θ ε ι α  - κ α ι  ό χ ι  τ η ν  δ ι κ ή  τ ο υ ς  "Κ ο μ μ α τ ι κ ή  
α λ ή θ ε ι α" - στον Ελληνικό λαό, ο οποίος δεν είναι και τόσο χαζός, όσο νομίζουν.
Ακούει ο κόσμος τον ένα και πληροφορείται κάτι το οποίο είναι εκ διαμέτρου αντίθετο από αυτό που ακούει από κάποιον άλλο (!).
Δεν γνωρίζω  πόσοι το έχουν συνειδητοποιήσει, αλλά  σπανιότατα πληροφορούνται την πραγματική αλήθεια όταν παρακολουθούν αγορεύσεις του Κοινοβουλίου, τηλεοπτικές ή άλλες συνεντεύξεις, ομιλίες δημόσιες των εξουσιαστών μας. Μόνον ... μισές, στρογγυλοποιημένες ή και χοντρά ψεύδη τους προσφέρονται.




ΥΓ Ή αδιαφορείς , περιφρονείς, αγνοείς, ή μελαγχολείς καταναλώνοντας ... "Δημοκρατικές πρακτικές" ή προσπαθείς να βρεις τρόπους απαγκίστρωσης από τους ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ. Είναι ζήτημα προσωπικής επιλογής ο τρόπος που ο καθένας θα προκρίνει προκειμένου να επιτύχει τον απεγκλωβισμό του από τον λαϊκισμό, την ψευδολογία, τον Κομματισμό!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)