Τι είναι η Bitcoin Pizza Day;

0
Η περασμένη Δευτέρα σηματοδότησε την επταετή επέτειο της πρώτης συναλλαγής με το γνωστό πλέον κρυπτονόμισμα Bitcoin, στην οποία ένας άνθρωπος από Φλόριντα πλήρωσε για δύο πίτσες με Bitcoins. Η μέρα έγινε γνωστή ως Bitcoin Pizza Day, όχι τόσο λόγω της συναλλαγής, αλλά περισσότερο λόγω της τιμής: ο εν λόγω άνδρας πλήρωσε 10.000 Bitcoins, που σήμερα αξίζει περισσότερο από 20 εκατομμύρια δολάρια, για τις δύο πίτσες. (Δείτε εδώ την τιμή του Bitcoin)...


H 22 Μαΐου 2010, σήμερα είναι γνωστή ως η Bitcoin Pizza Day, καθώς ο Laszlo Hanyecz συμφώνησε να καταβάλει 10.000 Bitcoins για δύο ζεστές πίτσες.

Η ιστορία έχει ως εξής: Ο Laszlo έψαχνε μια πιτσαρία που να δέχεται bitcoins σαν αμοιβή. Όμως το 2010 το Bitcoin δεν ήταν τόσο διαδεδομένο και δεν υπήρχαν πιτσαρίες που να δέχονται αμοιβές σε Bitcoins. Έτσι, ψάχνοντας στο ίντερνετ και στο φόρουμ bitcointalk.org, ο άνθρωπος από Φλόριντα ζήτησε βοήθεια. "Θέλω να πληρώσω 10.000 bitcoins για μερικές πίτσες .. ίσως 2 μεγάλες, έτσι ώστε να έχω φαγητό και για την επόμενη μέρα", έγραψε ο Hanyecz.

Διαβάζοντας το ποστ του ένας Βρετανός ανέλαβε να βρει πίτσες για τον Hanyecz και αγόρασε (με δολάρια) τις δύο πίτσες γι 'αυτόν σε αντάλλαγμα για τα 10.000 Bitcoins. Η συμφωνία ακόμα και τότε δε θα ήταν καλή για τον Hanyecz: Ο παραλήπτης των 10.000 Bitcoins πλήρωσε 25$ για τις πίτσες, ενώ τότε τα 10.000 Bitcoins άξιζαν περίπου  41$. Δηλαδή από τη συμφωνία ο Hanyecz είχε απολέσει 16$.
Από την έναρξη του Bitcoin η τιμή του συνεχώς ανέβαινε. Εννέα μήνες μετά τις πίτσες του Hanyecz, το Bitcoin έφθασε σε ισοτιμία με το δολάριο ΗΠΑ (USD), κάνοντας τις δύο πίτσες να αξίζουν 10.000 $ και το 2015 - την πέμπτη επέτειο της Bitcoin Pizza Day - οι δύο πίτσες αποτιμήθηκαν στα 2.4 εκατομμύρια δολάρια.
Σήμερα, το Bitcoin έχει φτάσει σε ένα υψηλό όλων των εποχών, που διαπραγματεύεται πάνω από $ 2200, καθιστώντας τις πίτσες του Hanyecz... πιο ακριβές κι από χρυσό!!! Παρά την αστρονομική άνοδο της τιμής του Bitcoin φαίνεται ότι ο Hanyecz δεν είναι (ούτε σήμερα απογοητευμένος από τη συμφωνία του. "Δεν ήταν η αξία  των Bitcoins, το σημαντικό που με εξίταρε ήταν η ιδέα να διαπραγματευτείς για μια πίτσα χωρίς να χρειαστεί να πληρώσεις σε δολάρια", δήλωσε ο Hanyecz στους New York Times.
Αυτό όμως που είναι σοκαριστικό είναι η εξέλιξη της τιμής Βitcoins και η πρόβλεψη για το που μπορεί να καταλήξει το διάσημο κρυπτονόμισμα! Υπάρχουν προβλέψεις πως μπορεί να ξεπεράσει σε τιμή τα 3.000$ - 4.000$ ενώ κάποιοι αισιόδοξοι πιστεύουν πως μπορεί μελλοντικά να ξεπεράσει και τα 8.000$!!!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)