Κυριακή, 7 Μαΐου 2017

«Βουλιάζει» η Alitalia: Στα 2,3 δισ. ευρώ τα χρέη της αεροπορικής εταιρείας

Ξεπέρασαν τα δύο δισ. ευρώ τα χρέη της Alitalia στα τέλη Φεβρουαρίου, όπως ανακοινώθηκε, επίσημα, από την ιταλική κυβέρνηση. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία βρίσκεται υπό ειδικό καθεστώς προστασίας.

Η ιταλική κυβέρνηση έχει τοποθετήσει τρεις επιτρόπους...
, οι οποίοι έχουν αναλάβει τη διαχείριση του προβληματικού αερομεταφορέα, ενώ ανακοίνωσε ότι τα χρέη της εταιρείας διαμορφώνονται στα 2,3 δισ. ευρώ, ενώ η αποτίμηση των περιουσιακών της στοιχείων στα 921 εκατ. ευρώ.

Το 49% της εταιρείας ανήκει στην Etihad Airways, η οποία κατέθεσε αίτηση για τοποθέτηση της Alitalia υπό ειδικό καθεστώς προστασίας και μάλιστα για δεύτερη φορά σε μία 10ετία, μετά από την απόρριψη του σχεδίου διάσωσης από τους εργαζόμενους.

Πηγή: Protothema.gr
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.