Χάκερ ζητούν λύτρα για να μην ανεβάσουν στο ίντερνετ την ταινία “Πειρατές της Καραϊβικής 5”

Φαίνεται πως το WannaCry δεν είναι η μοναδική απόπειρα που βρίσκεται σε εξέλιξη από χάκερ για να αποσπάσουν λύτρα.
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν τα site Deadline και The Hollywood Reporter, σύμφωνα με τα οποία μία κόπια της επόμενης ταινίας στη σειρά “Πειρατές της Καραϊβικής” βρίσκεται στην κατοχή μίας ομάδας κυβερνοεγκληματιών, οι οποίοι μάλιστα ζητούν ένα “εξωφρενικό” ποσό από την Disney για να μην την ανεβάσουν στο ίντερνετ....


Ο τίτλος του φιλμ είναι “Πειρατές της Καραϊβικής: Οι νεκροί δεν λένε παραμύθια” (“Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales”) και αποτελεί την 5η ταινία της σειράς. Η πρεμιέρα της στους κινηματογράφους αναμένεται να γίνει στο τέλος του μήνα, έτσι αν οι χάκερ την κυκλοφορήσουν νωρίτερα σε πλατφόρμες peer-to-peer, όπως απειλούν, τότε η οικονομική ζημιά για το στούντιο μπορεί να ανέλθει σε εκατομμύρια δολάρια.

Τα λύτρα θα πρέπει να πληρωθούν σε Bitcoin από την Disney, η οποία πάντως σύμφωνα με τα δημοσιεύματα μέχρι αυτή τη στιγμή αρνείται να ενδώσει στις απαιτήσεις των κυβερνοεγκληματιών και συνεργάζεται με το FBI για τον εντοπισμό τους. Για να αυξήσουν πάντως την πίεσή τους, οι χάκερ απειλούν πως, όσο το στούντιο δεν συμμορφώνεται, εκείνοι θα “ανεβάζουν” στο ίντερνετ ολοένα μεγαλύτερα αποσπάσματα της ταινίας.