Σάββατο, 27 Μαΐου 2017

Βαρδινογιάννης σε Σαββίδη: Με 30 εκατ. ευρώ παίρνεις και το MEGA και το STAR

Την ώρα που ο Ιβαν Σαββίδης δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι κύριο καθήκον των μετόχων του Mega είναι η η αποπληρωμή των χρωστούμενων στους εργαζομένους της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ,  φέρνοντας προφανώς προ των ευθυνών τους υπόλοιπους μετόχους , το mononews.gr αποκαλύπτει μια ενδιαφέρουσα πτυχή όσων συμβαίνουν στο παρασκήνιο.

Προ ολίγων ημερών αφού προηγήθηκε η εξαγορά του 20%....
των μετοχών του Mega που κατείχε ο Φώτης Μπόμπολας στον Ιβαν Σαββίδη, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ επικοινώνησε με εκπρόσωπο της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Η οικογένεια , λένε πηγές, φέρεται διατεθειμένη να συζητήσει την πώληση των μετοχών της στην ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ στον κ. Σαββίδη αντί του ποσού των 30 εκατ. ευρώ.

Στο πακέτο εκτός από την πώληση του 30% του Mega (που ελέγχει άμεσα η έμμεσα)  περιλαμβάνεται και η πώληση του 49% των μετοχών του STAR Channel (ανήκει κατά 100% στην οικογένεια Βαρδινογιάννη). Η πλευρά Σαββίδη όπως λένε οι πληροφορίες φαίνεται καταρχήν να απορρίπτει οποιαδήποτε συζήτηση για το STAR καθώς θεωρεί ότι βρίσκεται εκτός των συμφερόντων του. Σημειώνεται ότι ο κ. Σαββιδης αγόρασε το 20% των μετοχών του   MEGA  από τον κ. Μπομπολα αντί του ποσού των 5 εκατ. ευρώ.

Πηγές αναφέρουν ότι σημείο κλειδί των επόμενων κινήσεων του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ θα είναι η συμμετοχή του στην δημοπρασία των σημάτων του ΔΟΛ. Στην περίπτωση που αποκτήσει μέσω του ΔΟΛ το 22% των μετοχών του MEGA τότε είναι υποχρεωμένος εκ του νόμου να υποβάλει δημόσια προσφορά και για το υπόλοιπο ποσοστό των μετοχών με δεδομένο ότι θα κατέχει πλέον το 42% του μετοχικού κεφαλαίου της Τηλέτυπος.
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: