Κυριακή, 2 Απριλίου 2017

Σύστημα της Lexus που ... αδειάζει την αριστερή λωρίδα από τους αργούς οδηγούς; (βίντεο)

Ας το παραδεχτούμε: μια από τις πιο ενοχλητικές καταστάσεις στην οδήγηση είναι οι αργοί οδηγοί, που στις εθνικές οδούς πιάνουν την αριστερή λωρίδα και δεν την εγκαταλείπουν με τίποτα, καθυστερώντας και κυρίως εκνευρίζοντας όλους όσους τους ακολουθούν.

Σε αυτό το πρόβλημα λοιπόν η λύση έρχεται από την ιαπωνική μάρκας πολυτελείας....
, τη Lexus , καθώς τα νέα της μοντέλα θα διαθέτουν μια εξελιγμένη τεχνολογία που μπορεί να αδειάζει τη λωρίδα στην οποία θα κινούνται.

Το σύστημα λέγεται Lane Valet και βασίζεται στη διασύνδεση των οχημάτων, ενώ όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί για την ενεργοποίησή του αρκεί το πάτημα ενός κουμπιού και αυτόματα το προπορευόμενο αυτοκίνητο με τον οδηγό που καθυστερεί την κυκλοφορία κάνει δεξιά. Και το Lexus περνά.

Το συγκεκριμένο σύστημα πάντως εγείρει και πολλές αντιδράσεις, μιας και δημιουργούνται ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη δυνατότητα ελέγχου ενός οχήματος από ένα άλλο. Παράλληλα όσοι αρέσκονται στη συνωμοσιολογία λένε πως τέτοια συστήματα χρησιμοποιούν η CIA και η KGB προκειμένου να ελέγξουν αυτοκίνητα τρομοκρατών ή άλλων κατή τη θεώρησή τους ενοχλητικών.

Η Lexus με τη σειρα της αναφέρει πως το Lane Valet θα είναι διαθέσιμο με επιπλέον χρέωση από την 1η του Απριλίου...

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.