Σκοτώνονται και μεταξύ τους! Ο ISIS επιτέθηκε στην Αλ Κάιντα στη νότια Δαμασκό

Σκοτώνονται μεταξύ τους στις συνοικίες που ελέγχουν στη νότια Δαμασκό οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Η Ταχρίρ Αλ Σαμ, όπως ονομάζεται από τις αρχές του έτους το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, δέχθηκε επίθεση από το Ισλαμικό Κράτος στην προσφυγική (παλαιστινιακή) συνοικία Γιάρμουκ....
στα νότια της Δαμασκού.

Η Ταχρίρ Αλ Σαμ (Αλ Κάιντα) δέχτηκε επίθεση με βομβιστές αυτοκτονίας και βαριά πολυβόλα από το Ισλαμικό Κράτος και αρχικά αναγκάστηκε να υποχωρήσει χάνοντας αρκετά οικοδομικά τετράγωνα ύστερα από σφοδρές μάχες.

Ωστόσο, οι δυνάμεις της Ταχρίρ Αλ Σαμ κατάφεραν να ανασυγκροτηθούν και εξαπέλυσαν αντεπίθεση κατά του Ισλαμικού Κράτους, ανακαταλαμβάνοντας ό,τι έχασαν, σκοτώνοντας και 15 τζιχαντιστές του ISIS.

Η Ταχρίρ Αλ Σαμ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη συριακή κυβέρνηση για να εκκενώσει με συνθήκες τις περιοχές που ελέγχει στη νότια Δαμασκό και να μεταφερθούν οι άνδρες της στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ, που αποτελεί το «εμιράτο» της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Το Ισλαμικό Κράτος, που ελέγχει το 70% της προσφυγικής συνοικίας Γιάρμουκ, αντιτίθεται σε μια πιθανή συνθήκη εκκένωσης με την κυβέρνηση και πρόσφερε στην Αλ Κάιντα πλήρη πρόσβαση σε τρόφιμα και νερό για να παραδώσει σε εκείνους τον έλεγχο της υπόλοιπης συνοικίας Γιάρμουκ.

Επειδή η Αλ Κάιντα δεν φαίνεται να δελεάζεται από τις προσφορές του Ισλαμικού Κράτους, το ISIS εξαπέλυσε επίθεση για να στείλει το μήνυμα ότι θα πάρει ολόκληρη τη συνοικία με το καλό ή το κακό.

Βεβαίως η αποτυχημένη επίθεση δεν ενίσχυσε τη διαπραγματευτική του θέση.

Πηγή: tribune.gr