Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017

ΚΚΕ το κόμμα σου λαέ - impossible ???

Το ΚΚ(Εξ) βρέθηκε πολύ κοντά στην εξουσία το 1944.
Το 1946 επίσης αλλά όχι και τόσο. Ο Ζαχαριάδης υπερεκτίμησε τη βοήθεια που θα ερχόταν από τις σοσιαλιστικές χώρες και επίσης έκρινε εσφαλμένως ότι οι δυτικοί σύμμαχοι δεν θα ανακατευτούν. Νόμιζε ότι θα φύγουν οι Άγγλοι και δεν θα τους αντικαταστήσουν οι Αμερικάνοι. Σε όλη τη διάρκεια των επιχειρήσεων του 1946-49 οι κομμουνιστικές δυνάμεις ήταν περιορισμένες στα βουνά της Πίνδου....

Ένα πολύ καλό σόου ήταν το 1958, όταν η ΕΔΑ βγήκε αξιωματική αντιπολίτευση με 25%. Δεν πλησίαζε καν να γίνει πλειοψηφία εκτός αν βρισκόταν κάποιος Κερένσκυ-Πάνος Καμμένος, αλλά ήταν το καλύτερο μεταπολεμικό σόου. Η εξήγηση που δίνω είναι οι μεγάλες επιτυχίες της Σοβιετικής Ένωσης με την εκτόξευση του Σπούτνικ και της Λάϊκα τον ακριβώς προηγούμενο χρόνο, που προκάλεσαν εντύπωση. Την εποχή εκείνη η στερεότυπη εικόνα των σοβιετικών καθεστώτων με τις ελλείψεις και των δυτικών καθεστώτων με την κοινωνία της αφθονίας δεν είχε κυριαρχήσει ακόμα. Γνώριζαν ότι υπήρχε δικτατορία από δω, δημοκρατία από κει, αλλά ο κομμουνιστικός "παράδεισος" θεωρείτο ακόμα "παράδεισος" ακόμα και από ουδέτερους ή αντίθετους προς το κομμουνιστικό σύστημα.
Από τότε υπάρχει όμως μεγάλη καντεμιά.
Ακούμε για αναχώματα. Ο γέρος της δημοκρατίας, ο Άντριου μετά, ο Τσίπρας και ακόμα και οι ταλαίπωροι Ζωή-Λαφαζάνης είναι "αναχώματα".
Αυτά φταίνε !

Αλλά φταίνε - δεν φταίνε τα αναχώματα, κανόνικα είμαστε σε κατάσταση οργιαστικού κομμουνιστικού ρεύματος τώρα.
Είναι γεγονός ότι μας κόβουν φως-νερό-τηλέφωνο, οι γάτες έχουν εξαφανιστεί στο τσουκάλι.
Και έρχονται κι άλλες "συριζο-νίκες" ...
Που θα βρεις καλύτερα ;

Μόνο που δεν το βλέπουμε το ρεύμα.
Το χουντικό ρεύμα νικάει 10 προς 1 (νάταν κι άλλο).

Υπάρχει όμως το "βαθύ".
Το βαθύ τι λέει ;
Δε λέω ότι οι ποτάμιοι-πασόκιοι-νδόκιοι θα προσέλθουν στις τάξεις του ΚΚ αλλά το "βαθύ" ;
Πήγε από δω, πήγε από κει, δεν γίνεται να πει "με το ΚΚΕ είναι καλά ;" και να αρχίσει να παίζει ; Ούτως ή άλλως ο νυν δικός τους (Αλέξις) έχει γίει ο οικτρώτατος των κλόουν εδώ και καιρό. Η παλιά ομάδα ΓΑΠ, Μπέννυ, Μπαλαντάϊνς τζούνιορ, ούτε κατά διάννοια δεν πλησιάζει.

Δεν είναι το αναμενόμενο σενάριο μου, όπως έχω εξηγήσει, αλλά οι κ.κ. του Περισσώφ πως το βλέπουν το θέμα ;
Τώρα άμα μας πούνε ότι φοβούνται ένα αναχωματάκι τόσο δα όσο των πιλαφέρος, τότε πάει - δεν περιγράφω άλλο.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.